torsdag, november 03, 2022

Konstigt

Stor uppmärksamhet har en konsthändelse orsakat de senaste dagarna. Det är ett verk av Piet Mondrian som hänger på ett museum i Düsseldorf, som plötsligt upptäckts hänga uppochner. Tror man. För helt säkert är det väl inte.

Tavlan är inte signerad, så det är inte så enkelt att avgöra. Särskilt inte med det motivet. Jag törs nästan inte publicera bilden här, för det är förstås en väääääldigt värdefull tavla. Säkert miljonbelopp. Men jag tar risken. Bilden intill är hämtad från Wikipedia.

Mondrian är mycket känd, även om just jag inte kände till honom. Just den här tavlan är gjord med tejpremsor.

Vad tycker du? Vill du ha den på vardagsrumsväggen. Förmodligen får du då satsa precis allt, som du sparat till pensionen, och sedan lägga på ett par miljoner, kanske. 

Då har jag ett tips. Nedan ser du en Bodin. Vill du ge ett bud på den, som dessutom är ytterligt kreativ, så är utgångspriset 1 265 978 kronor. Under det så blir den kvar i min privata samling.

Seså! Kom igen!

Fyrkantig. Därför vändbar i alla riktningar.


*****

4 kommentarer:

Monet sa...

Nja, vet du… du får allt bevisa först att du vet vad det handlar om och som de flesta ”kända” konstnärer ha en grundlig konstutbildning som är viktigt som i vilket yrke som helst. Piet Mondrian är ju en av den abstrakta konstens allra första företrädare och vare sig man gillar den eller inte får man allt acceptera att det inte är något lättvindigt fusk han åstadkommit.

Men du har ett bra namn - Bodin kan ju med fördel uttalas Bodäään så en liten bit på väg är du kanske!

Bert Bodin sa...

@ Monet

Ja, men det är ju så mitt namn uttalas.

😳

Monica sa...

Du får ta dig en tur till storstan där utställning med Hilma af Klint pågår på Moderna. Väldigt fin och intressant utställning med de stora "10" och hon är ju aktuell i Hallströms film nu.

Intressant att Piet, (Pieter Mondriaan hette han egentligen), och Hilma båda dog 1944 men hon blev exakt 10 år äldre. Han med abstrakt konst också men skalade ned till mer geometrisk.
Så du kan bara välja😄

Bert Bodin sa...

@Monica

Tack. Jag tror jag litar på min egen fömåga. Ställer just ...i.. ordning ...min nya .. atelje...pust. Klart!

😇