måndag, november 14, 2022

Det nalkas

Så börjar isen lägga sig på Södra stadsfjärden. Säkert inte på allvar än. Men det råkar vara vindstilla i Luleå (Du vet - här i Lule' blåser det ju jämt. Som det sägs.) och första vindpust tar nog kål på den tunna hinnan.

Vi får väl se, när vi får gå ut på ispromenad. Kanske i januari. Och i slutet av februari måste det vara okej, för då kommer holländarna i hundratal. Då är det dags för mästerskap i skridskoåkning. Det har blivit tradition.Direktsänt i holländsk teve. 

I år blir det extra spännande eftersom arrangemanget får extra attraktioner genom Arctic Balloon Adventure 2023 och Air Balloon Highline Event 2023  som planeras samtidigt. Luftballonger ska sväva över stan och hör och häpna; någon ska gå på lina mellan två luftballonger. Jag undrar om jag vågar titta på det. Sån't har ju ägt rum förr här i länet, men då mellan de två bergstopparna vid Lapporten. Det var sommaren 2021.

Det går att hitta på både det ena och det andra verkar det som. 

*****

4 kommentarer:

Monica sa...

Undrar vem som hittar på allt. Måste vara folk med stora behov att leva ut och testa allt farligt. Såg först dig gå på den linan men vid närmare eftertanke tycker jag att du ska hålla dig på marken eller isen om den finns. Och ägna dig åt elegant utförsåkning om det kommer snö.

Bert Bodin sa...

@Monica

Så får det bli.

Gunnel sa...

Dumdristiga skridskoåkare brukar man se på isen ganska snabbt. Modigt kanske men de gör mig lätt nervös.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Skulle de försöka nu, så får de vara beredda på att ha flytväst.