tisdag, november 22, 2022

Tjuvlyssnade ...

.. till sällskapet vid bordet intill på lunchkrogen. Eller "tjuvlyssnade" - det var ett starkt ord. Bordet stod en halvmeter från vårt, så man kände sig som samma sällskap.

Nåväl - där avhandlades lunchvanor och -rätter. Någon av dem vidarebefordrade helt omedvetet även till mig ett tips. Det gällde köttfärssås.
 - Vi blandar kaffe i såsen. Det blir så jäkla gott. Särskilt i lasagne.
 - Jaså. Är det alltså kaffepulver, bryggmalet, då?
 - Japp.
Men då höjde en av de andra sin röst och berättade att hon minsann hällde färdigbryggt kaffe i köttfärssåsen.
 - Två koppar, sa hon.
 - Aha. I vätskeform, alltså.
 - Ja, istället för vatten, om det nu behövs. Men i övrigt alla traditionella ingredienser, sa hon.

Så där fick man en idé som måste provas. Du kanske redan har gjort det?

*****

8 kommentarer:

Monica sa...

Måste genast höra mig för😄espresso bryggt ska det vara, gärna en dubbel fast inte dubbel vätska. Andra tar espresso och sötar lite och häller på vaniljglass. Inte testat.

Monet sa...

Alltså jag tycker det där låter helt gräsligt? Men så är vi inga fika eller kaffepersoner heller. Däremot ingår för min del alltid rödvin och i övrigt håller jag mig till den italienska ursprungsvarianten - bolognese. Med vitlök t ex. Hur går det ihop med kaffe? Brrr….

Bert Bodin sa...

@Monet

Jag är också lite tveksam. Men också väldigt modig. 😉

Majalena sa...

Huvvaligen, "förstöra" både kaffe och köttfärssås, inget för mig. Jag blandar grovrivna morötter, lök, vitlök, krossade tomater o kalvfond, oregano o massor av persilja i min "Bolognese". /Majalena

Bert Bodin sa...

@Majalena

Jag är modigare än du. Man vet aldrig förrän man har provat. 😊

Rexxie sa...

En bekant till mig tycker att man alltid ska ha ner knappnålshuvudmycket kanel i alla såser; ger en bättre botten enligt honom. Har inte provat själv (kan knappt påminna mig att jag gjort några såser någon gång... :-) )

Bert Bodin sa...

@Rexxie

Aha - fler tips att prova. Tack för det.

Monica sa...

Ännu ett tips, krossa kaffebönor och ha som fyllning till kanelbullar, tror jag hellre tar kaffet vid sidan om och njuter av en härlig kanelbulle till men ska vara underbart enligt testare☕