tisdag, november 15, 2022

Finns det något ...

.. som är mer fel än krig? Som är mer korkat? 

Läser just att Ukraina fått ta emot minst 100 robotar idag. Uppskjutna från Rysland, eller kanske hos lydstaten Belarus med sin miniputin Lukasjenko. Nedslag i Kyiv, Lviv, och andra städer runtom i hela Ukraina.

Hur bakom flötet får man vara. Vad är meningen med att ödelägga ett land för att få makten över det. Vad är det då man får. Ruiner. Till vilken nytta. Tänker Putler sedan bygga upp det som raserats. Hur ska Rysland ha råd med det?

Logik är en stor bristvara i Putlerkretsar. IQ ligger nog också under genomsnittet. 

Må det få ett slut.
 
*****
(Jag vet att jag låter rent naiv och barnslig i detta inlägg. Men ilska tar sig dessa uttryck ibland.)

10 kommentarer:

Mari sa...

Detta går inte att begripa... så bedrövligt allt känns... så fullständigt meningslöst... 😥

Monica sa...

Finns inga ord ... annat än ondska och makt. Landyta har han/de redan mer än de klarar av.

Elisabet. sa...

Jag tycker inte alls att du låter naiv eller barnslig. Tvärtom. Det är vanligt sunt förnuft. Tänkte igår när det firades i Cherson (kanske felstavat .., men du förstår) att det där blir nog för mycket för Putin, han måtte ha skurit tänder av att se all glädje hos de befriade invånarna.

Bert Bodin sa...

@Mari
@Monica
@Elisabet

Frustration är ordet, för det jag känner.

Gunnel sa...

Nej, det finns inget mer korkat än krig. Helt obegripligt för oss som har ett huvud som fungerar.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Du och jag har nog diagnosen klar.

Monet sa...

Vi har alla olika ordval och sätt att uttrycka den maktlöshet och fullständiga frustration exakt varenda människa som berörs av detta krig känner. Personligen använder jag inte ord som korkad, bakom flötet och intelligensbefriad, ställer inga diagnoser och gör inte om namn till Rysland, Putte och Putler eller vad det kan vara. Det känns inte bra för mig. Men man må ju göra det som som känns bäst för en själv i stunden. Själv följer jag hellre västvärldens militärstrateger och historiker och deras professionella (i den mån det går för krig är per definition oberäkneliga) bedömning av utvecklingen. Att Putin skulle vara intelligensbefriad är ingen överens om i de kretsarna, däremot besatt av en verklighetsuppfattning och historieskrivning som leder fram till det vi tycker är fullkomligt vansinne och helt obegripligt för oss. Och fullkomligt livsfarligt för alla och envar, det vi alla känner. Svåra tider, men än så länge har vi det oförskämt bra i förhållande till de utsatta….

Anonym sa...

Kalla det vilka ord man vill,men kriget är helt förkastligt...

Bert Bodin sa...

@Monet

Men empatibrist måste definitivt finnas i diagnosen tillsammans med hybris, samt bristande slutledningaförmåga.

Monet sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.