fredag, augusti 25, 2023

Känner du ...

.. Michael D. Higgins? Vi råkade passera hans hem igår, när vi vände hemåt mot hotellet efter en utflykt till Phoenix park, ett 7 kvadratkilometer stort grönområde i utkanten av Dublin.

Ja, nu fick du veta var vi håller hus. Inte Island, utan Irland.

Jag måste säga att mina kunskaper om landet är ytterst små. Men igår och idag fick vi oss en del av landets historia av vår guide. Hur kelter, romare, skottar, engelsmän och vikingar legat på och försökt erövra ön. Med blandade framgångar. Vi fick också lära oss om St.Patrick, Irlands skyddshelgon, som fortfarande lever stark i befolkningens tillvaro.

Och mister Higgins - ja, han är landets president! Visste inte ens att han fanns, även om jag logiskt förstår att en statschef måste finnas.

 Det finns en del att lära. Imorgon bär det västerut, mot atlantkusten.


*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jo, men den mannen känner jag till! Det är ju han - den irländske presidenten - som alltid har sin stora, lurviga hund med sig till mångas glädje! Mr Higgins ser ut att vara så himla trevlig!

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Jaså. Du är så världsorienterad. 🧐

Elisabet. sa...

Bert: ja, jag har sett filmer där han poserar med sin fina hund; då, när han tar emot höga politiker (minst 2 meter) ,-). Googla får du se!

Elisabet. sa...

Ps. Men nu ser jag att hunden är saligen hädangången. DS.

Eliza sa...

Åh,era lyckostar🤗 Se nu till att gå på en irländsk pub,dricka öl och lyssna på riktig Irish musik..Det låter så mustigt..Trevlig,fortsatt resa🤩

Bert Bodin sa...

@Eliza

Det är precis det vi gör. Plus en massa annat.