tisdag, augusti 15, 2023

Lättja

Tisdag - inget på programmet. Skönt. Fast tisdag, liksom veckans andra T-dag är ju ofta utelunchdag. Så det stod ju på programmet, förstås. 

Men i övrigt inget att orda om, mer än 11340 steg, som blev resultatet av strövtåg och promenad längs strandleden. Det talas ju om att den där eftersträvansvärda 10000-gränsen inte är så nödvändig längre. Först sas det att de steg som överstiger 6000 inte ger något märkbart extra i hälsoväg. Och det senaste rönet handlade om 2340 steg. Så vad ska man tro.

Det är pridevecka
 i stan. Det märks bland annat på att regnbågsflaggan vajar på nästan alla flaggstänger. På lördag är det parad. Vi får se om målet med 6500 deltagare uppnås. Själva tänkte vi faktiskt inte gå den här gången.

Eftermiddagen fortsätter vid ett kafébord under en lind. Skugga söktes. Kaffe och hallongrotta smakade bra.


*****

12 kommentarer:

Monet sa...

10.000 steg har sen länge inte varit vetenskapligt bevisat och är en hälsomyt. Men den som säger det i Sverige åker ju ”på moppe”. Ja, normala 2500 dagliga steg är helt ok och räcker fuller väl upp i åren. Eller 150 minuter fysisk aktivitet per vecka, ca en halvtimmes promenad dagligen eller några dagar per vecka. Om man kan och orkar! Svårare än så är det inte och har heller aldrig varit förr i tiden.

Svenska fikavanor och hallongrottor är däremot ytterst tveksamma ur fysisk hälsosynpunkt. Men säkert bra ur ett livskvalitetperspektiv. Precis som annat som får en att må bra, inklusive det viktigaste: god sömn och goda relationer. Särskilt det senaste. Och det har ni ju!

Bert Bodin sa...

@Monet

Vi trivs med tillvaron. Och blir det 10000 steg så blir det. Det är inget 'krav'.

Eliza sa...

Ja,tack och lov,gör var och en vad som känns bäst..Och fika stunderna har blivit fler efter pensionen..Växt liite i färdriktningen..Men,va f*n,ska ju dö av nåt..Livet är kort,så bryr mej inte om några råd eller restriktioner 🫣🫣

Gunnel sa...

För sig blev det drygt 6000 steg efter strandkanten. Just 6000 bara för att det var ett härligt väder och sådana dagar lockar till uteliv.

Gunnel sa...

"För sig", ska vara "för mig". Jag slarvar, men skyller det på den grå starren som skymmer blicken.

Bert Bodin sa...

@Eliza

Hm..... 🙃😏

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Vad är det för strandkant du vandrat? Den länk du lagt i kommentaren leder till trakterna av Örebro!

Gunnel sa...

Förstår inte? Jag som inte ens vet hur man lägger in en länk. Min strandkant var mellan Varvet och Hälsans hus.

Gunnel sa...

Testade min kommentar på min mans mobil och där är ordet strandkanten länkat till Örebro. Otroligt märkligt. "Strandkanten" är inte länkat alls på min egen mobil. Så det kan bli!

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bert Bodin sa...

@Gunnel

Märkligt är ordet.

Men nu förstår jag att det var du och din man vi 'körde om' ett par gånger på rundan.

Du hade piratbyxor. Rosa överdel.

Gunnel sa...

Ha-ha! Nej, jag var solo och helsvart och endast gossar med sparkcyklar körde förbi mig.