lördag, mars 09, 2019

Revansch

Inte mig emot. Och - där fick ni! Vårivrare, som tog glädjeskutt i vattenpölarna för en tid sedan, utropande: Det är vååååååååren!

Hur kortsynta är ni?

Här snöas för fullt sedan igår. Och det verkar fortsätta åtminstone till ikväll. Vi ger oss inte ut på vägarna. Rånlandet får vila från oss. En sväng gjorde vi i alla fall på väg hem från vår Levivistelse. Allt i sin ordning. Grannens postlåda tömde vi, enligt önskemål. De kommer hem i veckan.

Som sagt - revansch. Vi vill ju ha snö till i slutet av april, då det är påsk, som normalt ska tillbringas i skidspåret, eller kanske till och med i någon brant utförspist. Vi får se. Maj månad finns ju också om vid drar oss upp mot Björkliden, Katterjokk eller Riksgränsen.

Det är en härlig tid som väntar.

Heja snön!




*****

6 kommentarer:

Cecilia N sa...

Här kom snön mestadels igår. Idag var det vispgrädde och blå himmel med sol ute.
Men nu blåser det så att opplegorna rasar.

Elisabet. sa...

Jag vet inte vilka du räknar till vårivrarna, det kan väl knappast vara vi som bor här nere i södern, för här är det ju inte alls ovanligt med riktig vår den här tiden på året. Det kan lika gärna bli snöstorm, men inte så ofta ,-)

Bert Bodin sa...

Jo. Det är din snö som kommit hit nu.

Bert Bodin sa...

Till vårivrarna räknar jag sörlänningar som börjar tjata vår i november och som är fullt medvetna om att snön kommer efter sportlovet. Men också norrbottningar (jag skäms) som börjar få vårkänslor i februari.

Ibland får jag känslan att många här i landet går och hoppas på klimatförändringarna.

Elisabet. sa...

Nej, det håller jag inte alls med om, Bert. Hemma längtade jag mig fördärvad efter vår (även om vårvintern var underbar), men här kommer den ju ändå så tidigt. Det första som slog mig när vi bott i Skåne ett par år, det var att människor var så tålmodiga och tog vädret som det kom. Jag, som då var överlycklig när det - i mina ögon - började våras, var ofta den enda som blev så där galen. Jag minns att jag också skrev en krönika eller ett blogginlägg om den saken, att skåningarna tog det så ... ja, ja, det blir nog vår till slut.

Bert Bodin sa...

Ja men - då är ju du en så'n där vårivrare. Se där. Nu kom jag på dig. 😉