fredag, mars 08, 2019

Två frågor

Vad jag inte kan förstå, är hur människor, som kommit långt i karriär, eller i ålder, ibland kan framstå som totalt omedvetna om det som händer i omvärlden. De lullar på i sin värld, sin bubbla. Till och med personer som "vi" ansett lämpliga för de betydelsefulla poster de innehar. Vi måste ha blivit förda bakom ljuset, vad gäller deras vandel.

Jag har skrivit det förr, och jag gör det igen: Har de inte gått grundkursen?

Exempel:
  1. Eskil Erlandsson. Hört talas om hyfs och #metoo?
  2. Emma Carlsson Löfdahl. Hört talas om omdöme och sunt förnuft?
O.s.a. senast imorgon.
*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Just det. Det är helt obegripligt. Och det tar aldrig slut. Man tänker att efter alla Uppdrag Granskning och alla rubriker i kvällstidningarna, nog borde väl ändå människor ha lärt sig, men det tycks helt omöjligt.

Bert Bodin sa...

Det är det jag funderar över. Lever de i en isolerad bubbla, som bara omfattar en själv. Med allt som ständigt avslöjas, borde det väl inte vara så svårt att begripa vad som tillhör sunt förnuft.

Thalassa sa...

Och girigheten har inga gränser. Personer med fantasilöner och ersättningar fifflar med avdrag, hyror m m. Dessutom är många så korkade att de i början blånekar trots att de borde veta att journalister som börjat gräva oftast kommer fram till sanningen. Håhåjaja.

Bert Bodin sa...

Håhåjaja - så rätt uttryck i sammanhanget. 😉