måndag, mars 18, 2019

Stort och smått

Tänk, att alltid finns det något att fundera över. Världsläget: Terrordåd i Christchurch och Utrecht, märkliga politiker (Läs högerextremister.) miljön m.m. Man kan bli bedrövad för mindre.

Även om det är svårt, kan man ju förstås strunta i det där. I alla fall för en stund.

Jag kan till exempel kolla min bloggstatistik. Det är ibland rätt intressant att se varifrån ens läsare, eller besökare kommer. Sedan kan man ju undra varför en del har varit inne på bloggen. Ta exempelvis den "person" som mellan klockan 07.02 och 07.09 klickat in sig inte mindre än 20 gånger. På sju minuter. Någon som sitter i Ashburn, Virginia, USA. Spion? Hackare? Algoritm? Någonting med Amazon var också inblandat, och då blir jag nästan arg. Amazon som företag gillar jag inte.

Men man kan ju också förundra sig över den stora konferens som tydligen ägt rum i Denver nyligen. Den som besöks av så kallade "Flat-earthers". Alltså människor som på allvar hävdar att jorden är platt.

Allt annat är påhitt av en elit som ljuger om allt;
"Månlandningen, 11 september-katastrofen, Sandy Hook-massakern – och till och med regnbågen."
En kvinna berättar att hennes man vill skiljas, för att hon är en flat-earther. Rörelsen har nu börjat sprida sig över världen.

Fördjupa dig gärna i frågan här.

Hörde idag om att en cyklon över Mocambique och Zimbabwe dödat ett tusental personer. Den har alltså redan passerat!

Cykloner i USA får man förhandsrapporter om flera dagar i förväg. Det kan man också tycka är gåtfullt. Men det är ju klart. Den där i Afrika drabbar väl bara vildar. Förstås.

Och det finns mycket mer, att fundera över. När jag sitter med en kopp kaffe på eftermiddagen ser jag duvorna och undrar varför de så hysteriskt samlas på ett tak i närheten. Och i nästa sekund lyfter alla på en hundradels sekund och försvinner, för att sedan återkomma 15 sekunder senare. Det upprepas en bra stund. Varför?

Alla teorier välkomna.


*****

9 kommentarer:

V sa...

Jag har lagt din blogg under favoriter på min padda, ibland så glömmer jag att jag redan varit in och läst bloggen och öppnar den igen ett par minuter senare. Så antar att jag är en av dom som fördärvar bloggstatistiken ��

Bert Bodin sa...

Haha. Nej du förstör inget. Din användare registreras bara en gång per dygn.

Cecilia N sa...

Det är obeskrivligt sorgligt fascinerande häpnadsväckande att folk kastar sig tillbaka förbi Copernicus och bortom den ljusa medeltid som de upplysta kallar mörk.

Varför?
Ingen aning.
Ingen vill väl framstå som en idiot.
Jag har bara läst artiklarna på SVT och ännu inte sett programmet.

Bert Bodin sa...

Ja, jag förstår inget. Varför skulle den där "eliten" vilja dölja att jorden är platt? Vilket motiv?

Cecilia N sa...

Weird people.
Förhoppningsvis försöker de inte övertyga oss sfärare med vapen, som IS.

Hur i hela friden kan man stoppa deras galenskap. Det kan ju inte vara nyttigt att vara så kränkt av allt och alla som påstår att jorden är rund och vaccin är bra och en massa annat okänt.
Trumpers, I bet!

Bert Bodin sa...

Det ansågs att detta inte var ett sjukligt psykiskt tillstånd. Men det tillbakavisades. Fast jag undrar jag.

Monet sa...

Varje gång du talar om att du kollar varifrån dina besökare kommer, hur ofta man varit inne och hur länge man stannat på din sida känner jag: aldrig mer att jag går in och läser här. Himla obehagligt att känna sig ”kontrollerad” på det sättet. Finns andra bloggare som också håller koll på sina besökare på det sättet. Tips är att, om det är nödvändigt, kolla sin statistik och sina besökare men kanske inte prata så mycket om det?

Bert Bodin sa...

Men jag kan ju inte se att det är just du, som tittat in.

Bert Bodin sa...

Det är ju inte så att du har samma ip-adress varje gång du använder datorn/plattan/mobilen. Använder du t.ex. en wifi på ett hotell där du råkar befinna dig, får du en annan avsändare än den du har från en stationär dator.