söndag, mars 28, 2021

Förfallstid

Den här vårvintern går raskt mot förfallstid. Jag vill gärna ha vårvintern kvar till efter påsk, men så blir det alltså knappast i år. Och ändå är påsken tidig.

Snön försvinner i rasande takt och på sina håll hinner inte dagvattenbrunnarna med att "evakuera" vattnet. 

Havsisarna är ännu fasta, men vatten tränger upp och gör promenaderna på isen osköna. Det märks att folk drar sig för att gå ut. De enda som är idoga är pimpelfiskarna, som brukar hålla ut i det längsta. 

I stan är det grått, dammigt och skräpigt. Det har ju förstås inte hunnits med att sopa gator från grus. Särskilt som man kanske vill gardera sig för eventuella bakslag med snöfall och is. Kanske kommer gruset till användning någon dag, vem vet.

Påsken lär vara i faggorna.
 *****

4 kommentarer:

Monica sa...

Har lite svårt att förlika mig med smuts och grus, beror nog på att vi är esteter. Så skönt att ni for och kunde titta till fina stugan, jag får lite dåligt samvete, vår finns i Uppsalatrakten så både län och virus ska bytas, där härjar det sydafrikanska nu, låter inte bra.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Jepp. Vår stuga ligger inom kommunen. Fyra mil bort. Där kommer vi att vara hela påsken, om inget annat händer.

Elisabet. sa...

Jättefin påskdekoration i stan!!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Normalt brukar olika helgdekorationer ställas i stadsparken. Men den är under grundlig renovering inför 400-årsfirandet. Men det passar ju bra även här.