söndag, mars 21, 2021

Hur blev det ...

.. idag, då? Egentligen ingenting än så länge. I skrivande stund är klockan 15:11 och det enda som hänt är att jag gjort ingenting. Förutom en promenad. 

Igår satt vi och planerade att åka ut till stugan idag. Men vi tog ett nytt beslut under frukosten idag. Vi skjuter upp det till imorgon, måndag, istället. Vi kände väl oss lite lata, helt enkelt. Orkade inte planera. Ibland blir det så. Men vi känner samtidigt pressen att vi borde åka dit, så det får bli en överdagentur imorgon. För att titta till.

Den där promenaden som blev av här i stan ... den var ingen större succé. Visserligen solsken och blå himmel. Men vart är luften påväg. I stor brådska från norr mot söder. Ganska otrevlig. Kulingstyrka. 

Jag måste säga att den här vintern går till historien på flera sätt. Inte bara pandemin, som man är skitless på. Inte en konsert. Inte en bioföreställning. Inte en utställning. Inte en fika på stan ens, nu när den tredje vågen sköljt över stan. Det är så urtrist.

Men vädret denna vinter är också ett kapitel för sig. Först var den tveksam. Snön dröjde. Ingen kyla. Regn då och då. Sedan vrääääkte det ner snö. Som sedan smälte bort. Varpå det snöade en gång till ordentligt. Och igår regnade det. 

Inte ett endaste rejält högtryck, som stannat mer än någon dag. Nej - varannandagsväder, rent generellt. En gång har termometern gått ner till -24. En natt. En gång! Vi som är vana att ha betydligt kallare under långa perioder. Jag har inte ens använt alla vinterkläder. De har inte behövts.

Kort sagt - man har inte kunnat lita på någonting den här vintern. 

Blir man ens vaccinerad?


*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det blir du säkert - vaccinerad -. Håller tummarna!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Väntar ivrigt.🙂

Turtlan sa...

Vaccin nr 1 avklarad här. Känns bra men också lite gräddfil.

För övrigt är jag urless på pandemin. Alla dessa munskydd. Detta år har verkligen tagit på krafterna och då har jag inte varit sjuk i jävla viruset. Mitt jobb tex.

Nej nu räcker det men slitsamt är det. För många!!!

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Jag är också skitless, men har egentligen inget att klaga på.