söndag, mars 28, 2021

Överdrivet

De där handskarna har jag faktiskt haft användning av. Ibland.
Såhär på vårvintern börjar jag ofta sortera vinterkläder. Ner i vinterpåsen ska alla smågrejer, tröjor, halsdukar, mössor och vantar. I dag gjorde jag en första insats.

Det som slår mig är att vissa saker inte ens använts på hela vintern. Tjockaste dunjackan till exempel; den har jag haft på mig en (1) gång. Vissa halsdukar har jag inte ens plockat fram, märker jag. Min snyggaste vintertröja ligger också kvar i vinterpåsen oanvänd. Den har jag när det är riktigt kallt. Och det har inte varit riktigt kallt på hela vintern. Klimatförändringen är påtaglig. 

Ska jag skänka bort de varmaste kläderna?

I så fall - till vem?


*****


4 kommentarer:

Monica sa...

Bäst att behålla ett set för bistrare tider kan komma i vår värld men överflödet ger vi till dem som fryser och det är lätt att se även i vår del av världen.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Jag skänker ibland via Röda korset. Men det jag tänker på här, är extremvarma plagg som är användbara när det är bortåt 25-30 grader under noll. Det har inte hänt hos oss i vinter.

Monica sa...

Ja, haha, grannen på landet hade lite varma set sparade till hela familjen och frun höll på att bli galen, hon hivade helst ut hela huset och tror förstås att hon köpte nytt ofta, han sa bara: "Det kan bli krig" och jag tyckte han var förutseende:-).

Bert Bodin sa...

@ Monica

Preppad ska man ju vara, förstås. Men ska man bara gå efter klimatet så verkar det vara mer och mer sällsynt att man behöver jättevarma kläder framöver.