torsdag, mars 18, 2021

Vackervinter

Himlen är blå över innerstaden där i fjärran.

Sol, sol och  sol
från en totalt molnfri norrbottenshimmel manar till långpromenad ut på stadens isar. De ligger ännu betongstark i skärgården. Det är som det ska vara i mars.

Vi packar en ryggsäck med elvakaffe och ger oss iväg mot närmaste ön. Fin medvind. Solen värmer. Trots att det är en vanlig torsdag är det mycket folk i farten. Till fots, till sparks, på cykel eller skridskor. 

Ute på ön finns knappt en sittplats vid bord att uppbringa. Där är ju normalt servering på helgerna. Så icke idag. Det visar sig att det är ett av gymnasierna i stan som har friluftsdag. Grupper av elever och lärare grillar och solar.

Vindskydd är bra att ha. (Foto: Benke.)

Vi lyckas få plats
trots allt. Några kvinnor var på väg att lämna en vindskyddad plats. Den fick vi. Skönt. 

Gott fika med utsikt.
Sällskap fick vi en stund senare. Det var folk från Lions, som ansvarar för anläggningen, som tänkte grilla sig lunch och därför bjöd in sig till oss. Det blev lite prat om ditt och datt.

Men snart blev det  dags för oss att vända hemåt. Och nu var det inte nådigt. Rak motvind, frisk fart minst sagt. Det kändes i kinder och till och med öronen blev svidande kalla trots mössan. Men vi kom hem i god ordning.

Härlig tur!

Några njuter av att stanna på land. Funkar också.


*****

Inga kommentarer: