tisdag, oktober 05, 2021

Jag behöver ...

.. nya skor. Det har jag upptäckt förr. Men inget har blivit gjort åt situationen. Men nu börjar det bli akut. Ett par "mellansäsongsskor" är jag ute efter. Jag har flera andra skor som passar i olika sammanhang, men vinterdito vill jag inte börja med förrän snön kommer. 

För några år sedan hade vi inte mindre än 8 skobutiker inom kort gångavstånd, max en kilometer. Nu finns en (1) kvar! Så dit gick jag.

Jodå - det fanns att välja på. Jag är inte ute efter några spektakulära dojor. Nej, de ska bara fungera. Jag börjar botanisera på hyllorna. Många olika finns det. Olika på översidan, alltså. Men varför i hela friden ska 8 av 10 modeller ha vita sulor? Höstskor utsätts ju för blöta och smuts i större utsträckning. Hur snygga blir då vita sulor?

Till slut hittade jag ett par att prova. Storlek 42 brukar jag ha. De var för små, för trånga. Alltså provade jag en storlek större. De var också för små! VA!? Jo, så var det. Då struntade jag i det hela och gick hem. 

 Väntar på snön! Eller också gör jag ett nytt försök. 

Pust! Skor är inte min grej. 

*****

4 kommentarer:

Monica sa...

Haha, lycka till nästa gång. Du vet, vita sulor lyser upp tillvaron under hela året=reklam. Jag köpte med vita för de var skönast och snyggast dessutom, strl 37 och det var rätt ännu. Men sen skulle jag till tandläkaren och tänkte nu i höstrusket att vita sulor kan verka lite knäppt, lite som ungdomsgrej, de tyckte de var toppensnygga och jag blev behandlad som en ungdom☺️
Rengöring; lite bikarbonat plus såpa och borsta rent med en tandborste. Lycka till med din ungdomsstil du med😄
Och känner igen, dotter tog en sväng på stan för att göra nödvändiga klädinköp och jag sa, jaha, finns den affären kvar? Mycket så numera.

Elisabet. sa...

Håller med till fullo! Sa senast till pv idag att jag ska försöka hitta typ sportskor men UTAN vit sula och absolut inte sån sula som ser ut som en gåsfot som tittar fram runt skon!

Bert Bodin sa...

@ Monica

Jag är inte riktigt övertygad. ;-)

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Vi får ett styvt jobb framöver, ska du veta. ;-)