lördag, oktober 09, 2021

Så har även vi fått ...

.. vår beskärda del av den nya, populära trenden: Hussprängningar.

Jag kan inte fatta hur folk är funtade, när man handskas med farligheter. Nu vet vi inte vad som egentligen hänt i det här fallet, men ändå. Någon på sociala medier föreslog att kvartetten (Det är fyra inburade personer, varav en varit på sjukhus, men har fått lämna det.) pysslade med hembränning. 

Ingen allvarligt skadad, alltså. Inte heller är huset allvarligt skadat, förutom den aktuella lägenheten. Området Bergnäset är heller inte känt som "utanförskapsområde".

Nu hoppas jag bara att de som ligger bakom detta (3 män 1 kvinna i åldrar 30-50) får stå för kostnaderna de orsakat.

Jag har svårt att tro att det är en ren olycka.

*****

4 kommentarer:

Monet sa...

Tråkigt för er - i hela stan. Tänkte förstås på dig och undrade om det var i närheten. Än så länge har vi inte råkat ut för detta i vår lilla stad. Polisen säger att det är en lugn och trygg stad (det vanliga buset med sönderslagna busskurer har vi förstås) men inga utanförskapsområden. Men närheten till Stockholm…

Vi levde ju många år i det terrorutsatta Frankrike. Men ALDRIG att det nådde den här sortens nivåer. Gängbildningar och uppgörelser av det här sicilianska slaget slår man ner snabbt och brutalt - fransk polis är oerhört tuff, ständigt närvarande med både kommunpoliser, gendarmer och mycket professionella insatsstyrkor. Efter hemkomsten tar vi oss nu ständigt för pannan - pandemihantering, äldrevård, primärvården i upplösning, hela den röriga politiska kartan - allt känns obegripligt! Inte minst skjutningar och sprängningar…

Elisabet. sa...

Tänkte också direkt på hembränning. Minns under våra år i Sthlm när en explosion i ett hus gjorde så att överdelen av huset försköts i sidled. En mig närstående som arbetade då, berättade att det var många grannar som hjälpte till med återuppbyggnaden och då handlade det om just hembränning ,-)

Bert Bodin sa...

@ Monet

Nej, detta är inte i närheten av oss. Detta är Bergnäset, som ligger ca en halvmil västerut.

Men Norrtälje - jag har inte ens vågat läsa Ajvides skildring! ;-)

-----
Jovisst är det oroande med sprängningar och skjutningar. Men i det här fallet har vi fått veta att det handlar om ovarsamhet, vilket i och för sig är åtalbart när det gäller brandfarliga produkter. Det var i vilket fall inget attentat.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Skönt att veta att de skyldiga sitter inom lås och bom.

Jag tycker att skadorna i detta fall överdrivs i sann kvällstidningsanda. Det är bara en vägg med en s.k. fransk balkong, som har gett vika. Ingen btand uppstod och huset är helt i övrigt, sägs det.