onsdag, oktober 06, 2021

Tro det eller ej, ...

Inte "made in china".
.. men jag slog till. Det blev nya skor. Min lunchkamrat övertygade mig om att jag skulle göra slag i saken.

Det blev ett par, som var väldigt lika de jag redan hade på fötterna, när jag tog beslutet. Men det var ju det jag ville. Jag trivs ju i modellen. De gamla skorna har jag ju haft i snart 10 år, så man får väl anse att de gjort sitt med den äran. 

Och inga vita sulor, heller!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Dom absolut skönaste skor jag någonsin haft var Reiker. Och Gabor, tror jag några hette som jag köpte på second hand - det var som att gå i tofflor -! I Ystad låg en secondhandbutik 25 m från min lägenhet och det var en ren slump att jag provade skorna; hade aldrig köpt begagnade skor tidigare. Vilket fynd. Kom sen till min svåger i Gbg som arbetat i skoaffär. "Å, har du köpt Gaborskor!" sa han. Ja, för 75:- svarade jag. Han nästan dånade :)

Bert sa...

@ Elisabet

Tack för den berättelsen!
Riekerskorna var heller inte svindyra.

Anonym sa...

Mellan sandaler ocgåh vinterskor har jag ett par Kuoma, finska skor. . De passar mina breda fötter jättebra. Har haft flera par. När de blir slitna tar jag dem till stugan och sliter på dem ännu mer. Gillar inte att köpa skor, så jag kör med säkra kort! ellem

Bert Bodin sa...

@ ellem

Aha - en like. Det där med att ta gamla skor till stugan för vidare användning har jag också gjort. Ett par "gympadojor" inköpta inför ett besök i Azorenas natur för snart 13 år sedan, gör god tjänst även i den svenska. Lagade, limmade, sköna.

V sa...

Jag använder också Rieker men senaste paret höll inte alls särskilt länge, så lite besviken blev jag. Hoppas det var ett s.k. ”måndagsexemplar” för modellen passar mina fötter jättebra och jag har därför chansat och köpt ett par till.

Och precis som Elisabeth här ovan har jag haft ett par jättesköna skor från Gabor. Höll formen i många, många år. Betalade dock mer än Elisabeths fyndpris men tyckte ändå jag gjorde ett bra köp med tanke på hur många år dom fick tjänstgöra.

Bert Bodin sa...

@ V

Nu kommer jag att gå på stan och titta på andras skor. Kanske ser jag dig. 😉