måndag, december 13, 2021

Bortskämd

Tisdagar och torsdagar äter vi oftast lunch ute på restaurang. Det har blivit lite av tradition att vi då också träffar vänner kring bordet. 

Imorgon är det alltså tisdag. Och för att vara förutseende kollar vi de vanligaste ställenas veckomeny, för att vara lite förberedda på vart vi ska gå. Det är oftast vi som "bestämmer" mötesplats, nämligen. 

Men jag måste säga att vi är bortskämda. Förr, när jag jobbade, så hade jag ett stamställe dit jag gick varje lunch. Visserligen hade jag ju valt en bra krog, så jag kände mig ganska säker på att få ett mål bra mat. Man traskade dit och tog i stort sett vad som bjöds som dagens rätt. Det fanns två att välja mellan. 

På den tiden tyckte jag också att folk var bortskämda. Man kunde varje dag se folk som stod och studerade menyn och ingenting dög. De gick vidare. Och jag tänkte: Att de orkar! Bortskämda typer. 

Nu kollar vi runt på ett tiotal olika restauranger. Sej på den ena. Kummel på den andra. Röding på den tredje. Schnitzel på Savoy. Viltskav på Friends. Högrevsgryta på Bistron. Och ingenting duger!!!

Naturligtvis duger det. Men många val gör oss bortskämda. Det blir jobbigt att bestämma sig. Men till slut så blir det något av de presenterade alternativen. 

Och det är förmodligen bra.

*****

4 kommentarer:

Gunnel sa...

Jag skulle nog välja rödingen. Men härhemma blir det våfflor.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Våfflor är gott. 👍

thord wiman sa...

SEJ som matfisk och raffinemang på tallriken är nog en del underskattad är min absoluta magkänsla så en sober (snygg och smakfull) sejfilé inom synhåll är svår att seja nej till. God och säkert också att den genererar en skrälldus toppoäng in på nyttighetskontot.

Ett hållbart miljöval på menyn i tiden, är det, som ju kan sägas vara den bästa kryddan.

Bert Bodin sa...

@ thord wiman

Du har helt rätt. Och du ska veta att jag ofta väljer fisk. Här bjuds det ofta på olika lunchställen. Vi importerar dagsfärskt från den nordnorska kusten.