måndag, december 20, 2021

Organisatören

För något år sedan var jag så flitig att jag etablerade en att-göra-lista i stugan. Det var ett utmärkt initiativ. Där åkte sysslor in - och ströks. Vilken tillfredsställelse det gav, när jag såg hur saker och ting blev gjorda. Saker som dels var naturliga och vardagliga, dels sådana som jag kom på vartefter och som var viktiga, men lätta att förbise, eller helt enkelt glömma bort. Kanske förtränga, till och med. Hm!?

Av någon anledning försvann den där förmågan i somras. Vet inte varför. Förmodligen blev saker och ting gjorda ändå, men kanske blev det lite tråkigare att inte kunna se hur duktig man var/hade varit. 

Så idag påbörjade jag en lista här hemma i stan. Julförberedelser. Även om vi kommer att fira en lugn och skön jul, förmodligen i stan, så finns det saker man behöver, för att komma i stämning. Man vill ju inte sitta där på julafton och komma på att man glömt ugnsbaka skinkan!

Nu finns den. 

Listan.


*****


11 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det kan jag säga, att här finns ALLTID listor. Älskar listor. Det kanske innebär att man inte är så flexibel, eller möjligen - och lika troligt det - att man är glömsk.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Framförallt är en lista ett medel att undvika "stress".
- Vad var det nu jag skulle göra idag? Alltså - vad var det?

Sån´t går bort.

Rexxie sa...

Jag har INGA listor! Så ser mitt liv ut som det gör också... ;-)

Bert Bodin sa...

@ Rexxie

Aha - du är en prokrastinatör?

Anonym sa...

Att prokastinera är väl högst mänskligt? Vem är fullkomlig - enligt regelboken? Inte då jag. Heja alla prokastinerare (heter det så?)!

Bert Bodin sa...

@ Anonym

Nej - det heter prokrastinerare.

Elisabet. sa...

Till Anonym: att man skriver listor, behöver inte betyda att man aldrig skjuter upp saker man tänkt göra, men tanken - åtminstone min - är att jag någorlunda ska hålla koll på mig själv :)
Även om jag aldrig så noggrant plitar ner en göra-lista, så kan jag garantera att somligt glöms eller ja, annat blir viktigare.

Rexxie sa...

Jag är en prokratinerare de luxe! Det är helt enkelt min paradgren! :-D

Bert Bodin sa...

@ Rexxie

Vid något tillfälle i framtiden, kan du ju lära dig att stava till din titel.

😁

Rexxie sa...

Det står numera på en imaginär lista!

Bert Bodin sa...

@ Rexxie

Okej. Kom ihåg att ha en God Jul, i alla fall.