torsdag, december 09, 2021

Ibland behöver man ...

.. uppgradera. Till exempel sängstandard. För sju veckor sedan besökte vi en möbelaffär och möttes av en mycket trevlig och mycket kunnig säljare. Han var nog sängkonsulent, om det nu finns någon sådan titel. Han vägledde oss på olika sätt. Frågade om sovställning; mage, rygg, sida. 

Oj - så dyrt det är med sängar. Jösses. Det är ju som att köpa en begagnad bil, tänkte jag, när jag såg de olika alternativen i det fullkomliga haaaaav av sängar som böljade på affärens övervåning, stor som en hangar. 

Men den här killen var schysst. Han förordade inte det dyraste alternativet, eller ens de dyrare. Men sammanlagt skulle vi betala 26000:-, när vi kom till beslut. Enligt prislapparna, alltså. För när det kom till kritan blev det bara 17 lakan, eftersom det var någon sorts höstrea, som vi hade missat. Det priset inkluderade bäddmadrasser, hemkörning, såväl som bortforsling av de gamla resårbottnarna. 

Idag dök de upp. Två rutinerade möbelbärare dök upp med varorna, tog de gamla grejerna och drog iväg. Det var gjort på någon knapp halvtimme.

Sedan återstod ju vårt eget jobb. Och det höll på att ta knäcken på oss. Men idoga som vi är, så är det klart nu.

Observera! Vi är så omoderna att vi bäddar.

Sov gott!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*****

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Skulle nog mer gissa på att han är Sängstrateg.

Jo detta med strateg är på modet i alla fall inom Regionen här. Förut duggade det tätt med verksamhetsutvecklare. Nu tycks alla vara strateger där borta i Regionens Hus.

Köpa säng är inte det lättaste. Hoppas det blev bra! Sov gott från södern.

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Eller också var han sängprofil. Vem vet?
😏

Elisabet. sa...

Hoppas att valet utföll till belåtenhet! Vi har en Ikea-säng som jag fullkomligt älskar.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Stor skillnad mot de gamla sängarna.