söndag, oktober 30, 2022

Jaha - vad ska man ...

Stiltje råder.
.. berätta idag då, tänker jag när jag sätter mig vid datorn. Det händer ju ingenting. Jo, i världen händer det väl egentligen lite för mycket. I alla fall av elände. Men här hemma är det stiltje, om man så säger. Jag kan ju i och för sig berätta att mamma skulle ha fyllt 108 idag, om hon levt. Och i samma svep kan jag ju konstatera att min systerson fyller 57. Inte klokt! Nu är vi ju nästan jämngamla. Hur gick det till?

Totalt vindstilla är det ute också. Det gjorde promenaden skön, trots bara 2-3 plusgrader. Skönt också att komma hem till kaffe med lingonkaka. Den godaste!

Sedan är det väl bara att förbereda sig för kvarterets vinprovning med grannarna. En gång i månaden sker det.

*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Och idag sa jag till pv - det var när jag läste dödsannonserna i DN och såg att kvinnor dött som var födda ungefär samtidigt som mamma, alltså 1921 .., att det är ju inte klokt, mamma skulle ha fyllt 101 år om hon hade varit i livet. Än konstigare är det att pappa har varit död i FYRTIOSEX år.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Min far dog för 38(!!!) år sedan.

Monet sa...

Och om man ska ”tävla” i sånt här så dog min pappa i en gräslig olycka för 62 år sedan, bara 41 år gammal. Min mamma lever fortfarande och är still going strong på alla plan, 97 år gammal nu. Man vet aldrig hur livet blir. Jag var bara 15 när min pappa dog, min mamma blev änka vid 35 med fyra små barn (jag och mina småsystrar). Det var ett trauma som präglat och fortfarande präglar våra liv…

Bert Bodin sa...

@Monet

Hälsa mamma! 😊