måndag, oktober 10, 2022

Ruschigt

Du ska inte tro att det är lugna gatan som gäller, bara för att det är en måndagmorgon i pensionärslyan. Här gäller det att vara på tå, om man ska få det som man vill, nämligen lugnt och skönt.

Hör hur en av lokalbussarna kör fram och stannar nedanför vår balkong. Vi sover gärna i svalt rum, så vi har balkongdörren öppen mot vår inglasning. 

Stiger upp och kollar. Mycket riktigt. Där står en buss på tomgång. Minut efter minut efter minut. Tomgångskörning är givetvis förbjudet, men det verkar de inte bry sig om. Alltså tar jag en bild som bevis och skickar till Luleå lokaltrafik. Märk väl - det här är tredje gången på kort tid, vilket jag också poängterar. Vår gata är dessutom rätt smal, så en stillastående buss ställer till problem för andra trafikanter också, när de ska passera och får möte. 

Jag påpekar också att det finns många fastigheter i närheten och på bredare gator, som inte är bostäder.

Visst får jag bekräftelse.
"Hej! Vi tar upp detta med trafikledningen igen"
 
Jag menar också att Luleå Lokaltrafik ska ha all eloge för att de funkar bra. Dessutom är bolaget först i landet med att köra buss med solceller på taket. Och med tanke på att vi är den mest solsäkra platsen i Sverige rätt ofta, så är det en utmärkt idé.
 
Efter detta kunde jag äta frukost i lugn och ro.  
Forts.följer

*****

2 kommentarer:

Mari sa...

Bra! På dem bara. Helt rätt. Jag bor mitt i centrum och A-traktorer (och bilar) med volym på max som gör att väggarna nästan pulvriseras sönder är det som jag blir mest irriterad på.

Bert Bodin sa...

@Mari

Ja, såna har vi här också. 😖