söndag, oktober 23, 2022

Med rak rygg ...

.. och stolt blick framåt sitter Benke i bilen och lyssnar på P4:ans trafikmeddelande om att en stor gran blockerar E4 söderut vid Råneå södra trafikplats, men med möjlighet att tränga sig förbi alldeles intill mitträcket, vilket jag med knapp marginal lyckas med. Det blåser en hel del idag.

Det var nämligen han som ringde in om det till trafikradion.
 
Det är ordning och reda på oss.

*****

9 kommentarer:

Monica sa...

Ja, ordning och reda på tallen som fallit inåt, med rotvältan i vägkanten, hjälp vilket träd tänkte jag men såg ju tryggt ut ändå. Vi kunde passera på den smala vägen idag.

Bert Bodin sa...

@Monica

När passerade du där? Vi anmälde ungefär kl.14. Då beordrades Trafikverkets personal dit. Det tog nog en stund kan jag tänka.

Elisabet. sa...

Ja, det telefonnumret kan man utantill, i alla fall om man brukar lyssna till P4. Har själv ringt om en jakthund som höll sig på alltför trafikerad väg.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Tur att det är lätt att lägga på minnet:
020-999444.

Monica sa...

Nej det var inte där utan en annan väg och man hajar ju till. Inte säker på om det var gran eller tall, stor men riktigt risig. Och alltid obehagligt när de faller, kunde ju vara tvärs över vägen.

Monica sa...

Och inte nog med det, sen kom en stor tjur som rymt, den varnades det för senare😲

Monica sa...

Och det var en tjur som kommit lös men innan passerade en jätteälg när jag gick på vägen. Älgen gick med stora raka kliv som en kung. Jag såg bara benen, haha. Nu vilar jag från djurlivet ett tag. Fast blev glad av en liten ekorre.

Elisabet. sa...

Bert: man jag läser det som det sägs .. 020 - nie,nittinie, fyra fyrtifyra!

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Jepp. Så blir det ännu enklare.