lördag, oktober 15, 2022

Tidsbild



Bilder som dessa
såg man inte för några år sedan. Kan det vara tiderna, dvs. ofärdsstämningarna i vår omvärld som spelar in?

Det är då i alla fall första gången jag ser sådana köer till Vetenskapens hus av folk som vill skaffa "nya" kläder. Väldigt bra initiativ av Luleå Tekniska Universitet, Luleå Miljöresurs Lumire och Naturskyddsföreningen.

Populärt verkar det vara. Kön sträckte sig längs hela hussidan, runt hörnet och in i huset uppför trappan var det hur mycket folk som helst. 

Bra!

Själv bidrog jag för några veckor sedan med en höst-/vinterjacka, som jag använde när jag gick på gymnasiet. Den var helt felfri och möttes av gillande på den s.k. Returpunkten som ligger i vårt kvarter. 

  - Wow, sa den unga tjejen, när hon fick syn på den. Då är det ju en "vintage", ja retrojacka.

Så nu går jag och väntar på att få se den i bruk.


*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, detta är verkligen så vettigt och så "i tiden"! De allra mest ljuvliga promenadskor jag ägt, dom hittade jag i second-hand-affären mitt emot där jag bodde i lilla lägenheten. Sjuttio kronor betalade jag för ett par toffelmjuka skor av märket Rieker och kom att använda dem i flera år!

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Köpte ett par Rieker i fjol höstas. Favoriter!

Monet sa...

Använder enbart Rieker i alla skoformer från vinterskor till sandaler sedan minst 20 år. Fanns i mera överflöd i Frankrike än här i Sverige men glad ändå att hitta en hylla med dem på Skoman!

Det är sorgligt och annorlunda att se köer som du visar. Man blir berörd. Jag har gett en ung sextonårig flicka som är inkvarterad hos goda vänner en hel kläduppsättning, från trosor till pyjamans, tröjor, jeans och vinterskor från HM plus gett henne min egen snygga vinterjacka. Hon blev fullkomligt själaglad över att känna sig snyggt klädd och som en svensk tonåring - mitt bidrag till Ukraina och ett personligt sådant. Det kommer bli mer, vi sorterar för fullt men har verkligen inte kvar några egna tonårsplagg!

Bert Bodin sa...

@ Monet

Men vad jag glömde ange var att det gällde en klädBYTARdag. Det handlade alltså inte om ren välgörenhet.

Bra att kunna hjälpa till när det gäller flyktingar, som du gjorde. Men det gällde alltså inte denna kö iförsta hand.

Gunnel sa...

I den där vackra bygganden har jag jobbat ett antal år. Då hette det Posten. Ganska naturligt att det sen blev Vetenskapens hus, då kunskapen redan satt i väggarna. Ha-ha!

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Kanske hade du kunnat bidra även om det hade blivit saluhall där, vilket fanns som förslag. 😉🍗🥩🥓