torsdag, oktober 27, 2022

Så återgår jag ...

.. till norrbottenslitteratur, efter min skotska utflykt. Åtminstone vad gäller handlingen.

Denna deckare utspelar sig nämligen i Luleå. Författaren Anders Sundkvist är född i Luleå och uppvuxen här och i Arvidsjaur. Men nu bor han i Stockholm sedan länge.

Boken  Återvändaren har fått goda vitsord. "En av årets bästa deckare" DN. "Välskriven och berörande" enligt Läsa och lyssna.

En pojke, som för längesedan hittats död, väcker intresse 20 år senare. Vad hände, egentligen? Av pojkens klasskamrater sitter en på Hall och en på ett behandlingshem. Tre av de fem kamraterna i obs-klassen är döda.

Då får vi se vad som händer.


*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Spännande att höra vad herrn tycker. Jag har vare sig hört talas om den, eller läst den.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Jepp. Du får veta.

Thalassa sa...

Det vet jag, hihi! Vad som händer alltså. Men tack för tipset om Unge Mungo! Jag blev också besviken på Shuggie Bain, trots att den rosades så av ”alla”. Nu ska Stuart få en ny chans hos mig. Han får göra mig sällskap på promenader för boken finns i dagsläget bara som ljudbok hos min ”leverantör”.

Bert Bodin sa...

@Thalassa

Jaså, minsann. Du har hunnit före med "Återvändaren".

Gunnel sa...

Kul att få höra vad du tycker. Jag lyssnade på den i november förra året. Han har kommit ut med en ny, som inte utspelar sig i våra trakter. Tror jag!

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Jaha - här ligger man tydligen på efterkälken. Men då är det när man bara har råd med pocketböcker. Eller gillar att åka kälke
😉