torsdag, januari 05, 2023

Det var när vi ...

.. såg gårdagens väderprognos för trettonhelgen, som vi beslöt att stanna hemma. Annars hade vi ju planerat att tillbringa denna enda "julhelg" i stugan. Nu hänger adventsstjärnan där, och de fyra kronljusen i ljusstaken är lika oanvända som när vi satte dit dem. Vi har alltså inte varit i stugan i skogen vid havet på länge. Mycket länge, för att vara oss. 

Men nu sprakade prognoskartorna av solar (dvs molnfritt) och 20, 21, 25, 19, 23, 22 grader över hela länet. Då tittade vi på varandra och beslutet var fattat. Inga mer pengar till elindustrin. Vi stannar hemma. Det känns trist, men att värma upp ett hus med el (Vi har förstås täljstenskamin också, men den tar tid på sig för att ge värme.) i 20 minusgrader skulle tyvärr bringa in alldeles för mycket vinst hos elbolagen. Vi bävar för den kommande räkningen för november-december. Och då har vi inte ens varit där!

Så fick det bli.
 
Solen försöker ställa upp, men misslyckas.
 *****
Sur uppdatering: Hur blev det då? Ja, några tvåsiffriga temperaturer har vi inte sett till. 7 grader är det nu på kvällskvisten. Det hade vi kunnat acceptera. SMHI är långt ifrån pålitliga. 

4 kommentarer:

Annika B sa...

Det ser ut som en lysande guldbil..

Bert Bodin sa...

@ Annika B

Det har du rätt i. En Volvo Pv, tror jag. ;-)

Monica sa...

Ett tips annars att ta snabbflyget till Moderna och Hilma😄
Det avslutas på söndag och nästa chans är i London. Jag är rätt förundrad över hela spektaklet även om konsten i sig kan intressera.
Inte deltagit men vänner i forskningssyfte och för 250 kr kan gruppen som deltar "flyta" in i de tio stora, just dem fick hon av de "Höga mästarna" i andevärlden i uppdrag att göra två år innan de utfördes på 40 dagar, från födsel till död och du kan andas med någon okänd intill dig och bara möta andarna och räcka upp handen och berätta vad de säger. Och det görs flitigt ... Också komma ihåg att mannen är en ros, kvinnan en lilja. Mannens färg är gul, kvinnans blå. Inga förkunskaper krävs, bara andas.
Någon har undrat hur hon livnärde sig och det var genom familj, vänner och folk som köpte hennes landskapskonst hon måste variera med.
Alltihop påminner om kejsarens nya kläder och det behövs ett barn kanske som säger att det är ju bara en tavla med fina färger.

Det går att lyssna på en liten föreläsning on-line som ger lite bakgrund, okey men rätt tråkig.
Nu undrar jag lite också över herr Hallström, tror nog att han säger hur han blev fylld för förstår att det är användbart. Han ska nu göra en ny film med andar och medium med ännu så länge hemligt innehåll. Det mediet hoppas jag sett rätt för han säger att kriget tar slut 2023.

Kan tillägga att precis varenda seans varit fullbokad så behovet är stort att fylla någon slags tomhet i detta sekulariserade land. När man inte får sjunga "Den blomstertid" ens. Ingen verkar ju bli glad heller utan större tomhet efteråt.

Nu önskar jag er en fin trettonhelg. Riktig vinter är det här på sydligare breddgrader.

Freedomtravel sa...

Vilken vacker bild! God fortsättning!