fredag, januari 06, 2023

Vi firar

Precis när jag satte mig i bilen råkade jag notera en anledning till högtidlighållande. Bilen hade precis nått 10 000 mil. Exakt på kilometern. Det måste ju firas på något sätt.

Två och ett halvt varv runt jorden. Det tog 12 år. Betydligt längre än det gjorde för Phileas Fogg, trots hans svårigheter som vi kan följa i en serie i SVT.

Med en bränsleåtgång som normalt understiger halvlitern (snittet ligger på 0,47 l) per mil, så skäms jag inte. Elbilar tar också mycket resurser.

Anledningen till att vi satt i bilen var att vi skulle göra en liten inspektionstur ut till stugan, som vi inte besökt på länge. Kanske behövde vi skotta, vattna krukväxter, och bara titta till chateau:et. 

Det var välplogat ända fram till förstukvisten. Men där tog det 'stopp', och vi fick skotta de två sista meterna. Snabbt gjort. 

Inne i stugan var allt i sin ordning och vi fortsatte med det lite större projektet att skotta stora altanen. Här ska vi ju sitta i vintersolen och fika om ett tag, ja ett par månader. Här var det lite mer tidsödande eftersom vädret ställt till det lite. Ja, inte snöandet, utan töväder och småregn, som envisades att förstöra det lätta och fluffiga. Sedan hade ytan frusit och var pansarhård. Schysst jobbat, vädret!

Nåja - det bar iväg hemåt så småningom. Till kaffe och saffranskrans och några rånepepparkakor. Det fick räcka som tiotusenmilafirande.


*****

Inga kommentarer: