söndag, januari 22, 2023

Så har man varit ...

.. rörmokare och trädgårdsarbetare på förmiddagen, innan vi åkte hem till stan. Trädgården inomhus, alltså. En ståtlig garderobsblomma hade mer eller mindre gett upp, och jag anar att den blivit övervattnad. Det blev till att rensa bort nästan hela växten. Men jag sparade lite. Man vet ju aldrig.

En Änglapelargon tuktades rejält och skott sattes i vatten. Man vet ju aldrig.

Rörmokeriet bestod i att avloppsröret från diskbänken hade glidit isär lite nära vattenlåset. Inte så att det läckte, men jag tog det säkra före det osäkra och fick till det riktigt bra. Det avloppet har spökat förr, så jag har haft viss utökad bevakning. Man vet ju aldrig.

När allt var klart körde vi hemåt i vacker vinter. Kanske tar vi en helg där nästa veckoslut också. Det beror på elpriset. Det kostade en hel del att vara där den här helgen. Vi får se hur det utvecklar sig.

Man vet ju aldrig.

*****

4 kommentarer:

Tony sa...

Bra karl reder sig själv.
Alltid är det något när man har stuga/hus.

Bert Bodin sa...

@Tony

Det är nog lite vad som gör livet spännande och lärorikare.

Elisabet. sa...

Garderobsblommor .., ja. Har inte sett dem på evigheter, trodde kanske att dom inte såldes längre. När jag arbetade i lilla affären i Ystad, hade vi ALLTID dylika krukväxter till försäljning ("fönsterträd", sa kunderna).

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Den här var rejält stor och ersatte en rumsgran som börjat tappa lusten i somras.

Sedan läste jag att garderobsblomma inte trivs i temp under 15 grader. Och då är det ju kört. Vi har ju ca 10 när vi inte är där.