lördag, februari 25, 2023

Post ...

.. i brevlådan - en lördag? Från Polisen! 

Jag är faktiskt rätt restriktiv när det gäller inringare med nummer jag inte känner igen. Min telefon varnar dessutom med "Förmodligen skräp", tätt som oftast. 

Men ibland kommer det ju samtal från vanligt folk också. Ser numret lite konstigt ut, så brukar jag knäppa bort det. Sedan kollar jag numret för att se om det är en privatperson, och då händer det att jag ringer upp.

Andra gånger kan det vara försäljare av något slag. Jag svarar aldrig med namn, utan ett 'hej' får duga. Får jag sedan frågan "Är det Bert Bodin jag talar med?" ... så svarar jag med "Vem är det som frågar"? Visar det sig då att det är en försäljare, så säger jag ganska omgående att jag inte är intresserad. Och lägger på.
Konstigare behöver det inte vara.

Nu ökar ju bedrägerierna. Jag har lite svårt att förstå att jag så ofta hör hur folk blivit uppmanade att uppge sina id-uppgifter för att de håller på att bli rånade och nu är en räddningsaktion igång. Hur kommer det sig att många inte hört att man ska vara försiktig?

Därav anledningen till varför Polisen skickar kort. Idag fick jag alltså mitt.




*****

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Problemet är nog att många som blir uppringda är äldre och ibland även lite förvirrade och då spelar det nog ingen roll hur många påminnelser dessa människor får .., det glöms bort när någon äntligen ringer!
Min mamma hade garanterat gått på detta och hade - om hon varit datakunnig - gladeligen lämnat ut sitt kontonummer och se där, adjö och farväl till eventuella besparingar!
(Men bra ändå att skicka ut sådana här kom-ihåg-lappar.)

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Jag kanske är för positiv när det gäller kunskaperna om detta. Jag tycker bara att det borde vara så känt vid det här laget. Jag menar, har man bank-id på telefonen är man ju rätt 'digital'-kunnig ändå.

Monica sa...

Det skickas till årsrika😄, blir till 1.2 miljoner hushåll så kostar en del men är ju sköra och skulle sitta inlåsta under pandemin och inte gå ut och köpa mjölk eller helst inte gå ut alls för då kunde de ramla och belasta sjukvården ... Glöm inte att sätta upp det på kylskåpet!
Jaaa, lite undrar man men de kriminella kommer ju på nya varianter hela tiden och tragiskt för dem som drabbats.

Innan vi tog bort tel.nummer ringde en del varianter, en gång en okänd kvinna som ville maken skulle komma och hjälpa henne med bilen på något mystiskt ställe, jag som tog emot och rådde henne att ringa bilverkstaden. Man vet inte vad de kunnat göra, var väl några kumpaner tillsammans. Tur att jag aldrig blir svarslös😄för liknade fler gånger. Och sagt att det är roligare med ett jobb där man utvecklas, har en lön och gör en insats. En del blev knäppt tysta.

Monica sa...

Jag använder knäppt här för tänker på något som blir knäppt igen helt och munnen i dessa fall😄annars går både knäpptyst och särskrivning knäpp tyst bra.