söndag, februari 26, 2023

Så åker den in ...

.. i hyllan. Boken av Turner Olovzon, som rörde sig i Dalarna (Fiktiv by, Tassby.) och i Luleå. I likhet med den förra boken jag läste En helt vanlig familj så var denna bok uppdelad i kapitel efter var och en av huvudrollerna. Jag får en känsla av filmmanus. Kanske har författaren planer på en lansering som tv-serie?

Slutbetyget bli godkänt. Med några plus. Särskilt i slutet, då den blir en riktig bladvändare. 

Några sakfel i geografin upptäckte jag också, men översåg med. 


 *****

5 kommentarer:

Gunnel sa...

Har lyssnat på boken för ett tag sedan. Medelbra, lite för lång, mycket Lars-Inge, men jag missade sakfelen i geografin.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Det var några små detaljer i vägbeskrivningar. Egentligen inget att bry sig om. Men man 'fastnar' ibland när man passerar.

Anonym sa...

Kul att du läste min debut! Är plågsamt medveten om att jag t.ex råkade skriva ”E4” istället för ”väg 97” mot Sunderby sjukhus… Men om du hittat nåt ytterligare slarv får du gärna maila det till mig (så vi kan ändra till pocketversion): niklas@turnerolovzon.se

Bert Bodin sa...

@ niklas turner olovzon

Just det där med E4 var en sak jag reagerade för. Men jag tror det var någon detalj ytterligare som jag reagerade över. Kommer nu inte ihåg vad, så vi struntar i det.

Men jag reagerade lite över ditt sätt att beskriva stan som tråkig, mörk, kall ... Eller var det bara Elin och Andreas som tyckte det?
;-)

Anonym sa...

Haha, bara Elin och Andreas. Är ju själv därifrån, och älskar Luleå. Sitter med i Luleå Hockeys styrelse och åker upp titt som tätt (nästa gång redan nu på torsdag)..:)