söndag, september 24, 2023

Jag tror ...

.. vi får bereda oss på
 en popcornfri vinter. Skörden ser ut att gå åt pipan. Att odla majs blir nog inte nån succé här. 

Men plantan har varit dekorativ hela sommaren.


Åkerbärslikör blir det nog i alla fall. 
Alltid något.

En över-dagen-tur till stugan. Mest för att titta till. Men när vi ändå är där, passar jag på att koppla in vintervattnet. Det gick väldigt smidigt.
Man vet ju aldrig. Kanske har pumpen dänere 70m under d beslutat lägga av. Den har ju legat i ide i fem månader  och kanske är svårväckt, eller ringrostig. 

Vi belönar oss med gofika på patio syd i solskenet innan det bär av hemåt igen.

Bär undan lite sommarmöbler från patio väst.

Hösten är här. 


*****

2 kommentarer:

Eliza sa...

Det var till att få en fin bild i solskenet!Vi hann sitta en kvart innan solen försvann bakom molnen..Efter hur många dagar med bara moln,och dimma på morgonen...Åkerbärslikör,MMMMM..När vi hade stuga,och skulle göra likör,hällde jag ut två "sjuttiofemmor" i vasken i rena ilskan..Lång historia,och ångrar mej fortfarande..30 år sedan,och har inte sett åkerbär sen dess..Satte ni också popcorn kärnor? Hade en stor kruka,jättefint från början,tätt och fint men gulnade efter halva sommaren..Så,läste på..Till nästa sommar ska jorden blandas med 25% leca kulor,det blir för kompakt annars..Tror ni var liite för snål med popcornen,alla jag sett var som en buske,även min..(Sorry) Men annars har ni jättefint med blommor!!

Bert Bodin sa...

@Eliza

Tack för odlingstips
Då klår jag dig nästa sommar. 😋