torsdag, september 21, 2023

Ögonblick

 - Ja, nog syns det att du skulle behöva en hörapparat, sa sköterskan som gjorde hörseltestet på mig, när jag frågade hur det såg ut.

 - Hoppas det finns snygga, då, sa jag.

-----

- Men hej! Jag såg ju dig på konserten igår, sa reskamraten Birgitta, när vi möttes i utgången från Smedjan.
 - Konserten, sa jag och såg frågande ut.
 - Nej, förlåt. Det var ju på föreläsningen jag såg dig.
 - Jo, jag såg dig också, sa jag. Vad var det för konsert?
 - Det var Björn Afzeliusmusik. Jag saknar honom, sa hon.och klappade sig på hjärtat.
 - Det gör jag också, sa jag.
 
-----
 
 - Va? Är det Bert som kommer här? Det var längesedan.
 - Ja, minst 20 år, sa jag.
Vi möttes på gatan utanför huset, när jag var på väg hem från hörselmätningen och Smedjan.
 Det här var Åsa, som jag jobbat med under mitt specialuppdrag i Arvidsjaur 1993-99. Sedan dess har vi faktiskt inte setts. Här kom hon vandrandes med sin man, eller sambo, som jag heller aldrig träffat.
Det blev lite minnen och förhör om läget och så vidare. Men de var på väg till ett möte med bekanta, så vi kunde inte prata så länge.
 
-----
 
Det här kan hända i en stad av lagom storlek, inom en halvtimme. Jag gillar det. 

*****

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jag med. Älskar det, t.om. När pv för någon timme sedan gick johanssonrundan med harry, tog det MYCKET längre tid än när jag själv går samma sträcka. Jag begriper aldrig hur det går till. Jo, han hittar ALLTID människor att stanna och prata med. Tre stycken idag.

Monet sa...

Gör man hörseltest i primärvården hos er??? Hos oss går man till utbildade audionomer som sköter allt från ax till limpa (och är kopplade till landstinget). Långa kötider… men du kommer att gilla dina hörapparater. För det första är de knappt märkbara, väldigt enkla att sköta fast lite pilligt men framförallt är de kopplade till egen app på telefonen där man sköter alla inställningar. Hoppas du får dem snabbt - idag på internationella Alzheimerdagen observerar man de nya forskningsrönen som visar att nedsatt hörsel är stark riskfaktor för demens.

I övrigt, välkommen in iklubben av krämpor och skavanker som ofelbart dyker upp runt 70+-åren och som ingen undkommer. Ditt återkommande oläkta sår behöver ju definitivt uppmärksammas - vet du med dig att du solat mycket genom åren? Nu när vi går mot höst är ju risken inte så stor däruppe hos er men sätt på dig mössa när du går ut ändå!

Lagom stora orter är trevliga om man tillhör den extroverta sorten som gärna pratar med sina medmänniskor.Jag är gift med en sådan men är själv inte alltid lika road av ”gatuprat” - vill gärna kunna passera med enbart ett leende och ett hej och inte känna mig tvingad att stanna upp. Vissa människor älskar ju att prata så man inte kommer därifrån…Däremot kan jag prata i timmar med väninnor i telefon- en bortglömd konst idag:-)

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Vi män är ju mycket mer sociala än ni kvin ....

;-)

Bert Bodin sa...

@Monet

Det här var en första test, som skickas till audionomer för nästa steg. Ringde igår och fick tid idag. Det är snabbt.

Babsan sa...

Här är det kö till Audionomer…Maken har nu haft sin hörapparat drygt ett år.Han är nöjd med den när han använder den🤭alltför sällan om du frågar mig.Han glömmer att ta på dom…….

Bert Bodin sa...

@Babsan

Du får påminna. 🤨🙂