tisdag, september 19, 2023

Som igår ...

.. fast värre. Det vill säga - ännu en händelselös dag på det personliga planet. Ute världen, där Sverige ingår händer mycket som oroar. 


Men även vädret spelar in idag. Regn, regn och regn. Inte precis vad vi behöver. Se på kartan här intill. Det är SMHI:s bästa service, för den här bilden kan man lita på. Det är ingen prognos, om du inte använder den för att göra en egen. Den visar nämligen hur vädret är. På riktigt. Sedan kan du se hur det har varit några timmar tillbaka och kan alltså kolla hur molnen och regnen rör sig. Alltså kan du fixa en prognos som stämmer. 

Det där visar att det blir en innedag. Det får bli korsord, läsning och TV.

Jag brukar inte 'masstitta' på flera avsnitt av en serie. Har svårt att förstå vitsen. Men nu gjorde vi det. Två avsnitt av en ruggig serie, som vi missat på grund av bl.a. Irlandsresan, samt glömska. 

I hatets mitt. En engelsk gastkramande serie som handlar om en journalist, som kartlägger en högerextrem grupp. Han har själv tillhört organisationen för 20 år sedan, men gjort en helomvändning. Man sitter på helspänn mest hela tiden. Rekommenderas. Finns på SVT. Onsdagar kl 21.00, eller på SVT Play.

*****

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Här har det varit ömsom sol, ömsom skyfall och nu närapå storm. Kolsvart ute, förstås.
Jag tittar på långfilm och läser låneboken som inte är särskilt bra. Avskyr mörkret, men det är väl bara att finna sig förstås. Minst fyra månader av mörker framför oss. Serien ni tittat på, tror jag att jag avstår. Själva tillvaron som den är i världen, är så hemsk på många plan, så det räcker och blir över.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Som jag skrivit förr; den här hösten kom väldigt fort. Och nu har vi snö(!!!) i den norra delen av länet.

Eliza sa...

Snö❄️ Fast rekordet var väl ändå när dom vaknade till ganska mycket snö på midsommar afton..På skogsvallen i Luleå..Var det camping där då? Bild i tidningen när dom kikade ut från tälten..Måste ha varit på -70 talet.

Mari sa...

Jag tror säkert att det har sin tjusning att bo i dina trakter, men jag hade aldrig pallat med snö och mörker. Det räcker mer än väl med den lilla vinter som vi brukar ha.

Bert Bodin sa...

@Eliza

Kommer ihåg den midsommaren.

Bert Bodin sa...

Mari

Nu har ju inte vi vid kusten för vana att ha snö i september, så det är inga problem. Vår landsända är stoooor. 😉

Elisabet. sa...

Mari: men det blir ju mycket ljusare där uppe, än här i Halland, t ex. Snön lyser upp. Här - och än värre när jag bodde i Skåne - var det ju som att bo i graven vintertid.