lördag, december 30, 2023

Bytte tillfällig ...

.. hemvist inför nyårshelgen som vi brukar göra vartannat år. Vasastan i Stockholm.

Jag måste bara få vara kritisk mot denna stads flygplats Arlanda. Maken till undermålig logistik har jag aldrig upplevt på någon flygplats runt vår jord. Och jag har besökt många. Stora och små.

Jag hade checkat in en väska, som faktisk verkar kunna gälla som handbagage nuförtiden, om man ser vad andra människor slänger upp på bagagehyllorna utan att flygbolagspersonalen reagerar. Jag vill inte bidra till det kaoset. Men jag får straff ändå, när jag landat. 

Vi dockade på terminal 4. Den känns hemtam. Det är bara att ta en trappa ner till bagageutlämningen. Men icke.

Nu fick vi istället traska något som kändes en dryg halvkilometer i långa korridorer till - ja, jag vet inte - terminal fem kanske. Under jord känns det som. Där svängde vi mot terminal 4 igen och hamnade vid ett bagageband i 20 minuter. Våra väskor förväntades dyka upp där. Det gjorde de, och nu bar det iväg mot terminal 4 igen, via en annan halvkilometer där bl.a. hela Sky City dök upp och passerades. Varför? Jo, för att komma till flygbussarna. Var? Jo, precis utanför dörrarna på terminal 4. Häpp!

Nog undrar jag om jag ska börja ta in och belamra bagagehyllorna istället, så att jag hindrar så många medpassagerare som möjligt.

*****

10 kommentarer:

Elisabet. sa...

Men jag förstår inte .., det låter ju som om ni hela tiden befunnit er i terminal 4?

Babsan sa...

Ja det är mycket som blivit sämre på Arlanda senaste åren.Ganska ologiskt

Eliza sa...

Gott Nytt År,till Er 🍾🥂

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Nej. Det är som om du skulle åka till Falkenberg för att hämta tvätten som du lade in i maskinen därhemma.

😂

Bert Bodin sa...

@Babsan

Mycket ologiskt.

Bert Bodin sa...

@Eliza

Gott bättre år 2024.

Kersti sa...

Det finns så mycket här i världen som man inte begriper. Hoppas att 2024 kan bringa klarhet i en del av det.

Bert Bodin sa...

@Kersti

Ja, låt oss hoppas på det.

Anonym sa...

En kompis flög till Arlanda härom sistens. Hon hade checkat in sin rollator här i Skeå. När hon de sen landade på Arlanda fick hon drn göra den där vandringen för att hämta sin rollator! Hon har alltså problem med en dålig höft. När hon påtalade det, fick hon till svar att hon skulle begärt assistans. Då hade hon blivit skjutsad i rullstol! Hur skulle hon ha vetat det innan? Man får väl säga att det ör ganska korkat! ellem

Bert Bodin sa...

@ellem

Ojoj - det måste ju ha blivit ett stort problem. Hoppas det inte blev några allvarliga men.

Tipsa kompisen om att hon kan begära assistans vid hemfärden. Det blir långa sträckor även då. Det är Swedavia hon ska kontakta. Läs mer här:
https://www.swedavia.se/arlanda/sarskilda-behov/