onsdag, december 20, 2023

Vi fick delvis ...

.. skotta oss fram till stugan i skogen vid havet, dit vi gjorde en titta-till-tur idag. Visserligen hade vi fått reda på (En aktiv FB-grupp förmedlar alltid aktuell information.) att vägen plogats under tidiga morgontimmar, men han hade slarvat lite. Så det första vi fick göra var att skotta avfarten ner mot vår tomt. Men då fick Benke lite extra motion.

Nästa skottning blev nödvändig när vi kom fram till bron, för där hade traktorföraren fixat en stor driva, som vi fick klättra över. Så där fick jag lite extra motion. Rättvist. 

Men snart var vi inne och kunde konstatera att allt var i sin ordning. Vi har ju inte varit särskilt flitiga här under senhösten. November gjorde vi en helg. Men sedan har det varit skralt med besök. 

Det finns ju ändå lite levande växter inne, som måste få lite tillsyn. Detsamma gäller värmen. Sistnämnda kan jag visserligen bevaka hemifrån, men det känns alltid skönt att kolla att golvvärmen i badrummet fungerar, så att inte toaletten fryser sönder, vilket har skett vid ett tillfälle. 

Snart var vi klara. Nu är det fritt fram att fira jul där. Men vi har inte ännu bestämt hur det blir med det. Vädret får avgöra. Och det ser ut att bli dåligt. Då blir det stan.
 

Solen sken på Jämtösidan.
Adventsstjärnan på plats.




Hemvägen. (Foto: Benke)

*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Oj, så vackra bilder. Nästan så att jag får hemlängtan.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Tack.
Det var verkligen fint idag.