tisdag, december 26, 2023

Tyvärr

Jag är ingen snabbläsare. I alla fall inte alltid. Det beror förstås på hur bra jag tycker att den aktuella boken är - hur den lyckas hålla mig fast. Är det så, går det oftast rätt fort. 

Nu har jag läst ut Cold case. Försvunnen av Tina Frennstedt och den var av sorten icke fasthållande. Därför har den blivit liggande länge på sängbordet, eftersom bara fem - tio sidor åt gången lyckats hålla mig intresserad vid varje tillfälle. 

Jag kan inte förstå varför man måste blanda in så väldigt många människor i handlingen. De kommer in, blir beskrivna, gör något och försvinner, för att sedan dyka upp igen, när man glömt vem det var och varför denna människa är aktuell. För då har det ju dessutom dykt upp sju personer till, som har någon förment anledning att finnas med. Rörigt. Det är mitt betyg. 

Men mot min princip - den att lägga bort en bok som inte engagerat på de 50 - 75 första sidorna - fortsatte jag. Tänkte att jag skulle inse meningen med 'rörigheten'. Nix pix. 

Nu ska jag bestämma mig för vilken bok som blir nästa. Ska välja bland julklapparna. Två stycken fanns där.

*****

8 kommentarer:

Anonym sa...

Ibland saknar man en deltagarförteckning! ellem

Gunnel sa...

Då stryker jag den från min lista över kommande böcker. Det får inte vara rörigt och alltför många människor i handlingen när man lyssnar.

Bert Bodin sa...

@ellem

En rollista vore bra. ;-)

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Den var, som sagt ingen höjdare.

Eliza sa...

För många inblandade är inte bra.Ger upp en sån bok,jag ger den,som du,ca80 sidor.och har man somnat med boken på näsan,bläddra,bläddra,bakåt.Då har jag ändå glömt vad jag läste sist.

Bert Bodin sa...

@Eliza

Då är det bara att lägga boken i någon lokal bokholk.

Thalassa sa...

Den läste jag nyligen - rätt bra tyckte jag. Det var en - för mig - ny författarbekantskap, som min ”bloggkontakt” på Kreta tipsade om. Dock inte SÅ bra att jag kastar mig över alla hennes böcker.

Bert Bodin sa...

@Thalassa

Men du är ju en sån organiserad människa, så jag förstår dig. ;-)