fredag, december 15, 2023

Ibland ...

.. är jag lite för rolig. Jag skulle springa tvärs över gatan till ICA för att kompletteringshandla några varor.

Tog ner lappen, som alltid hänger uppe på vår anslagstavla för att kunna ta emot det som saknas i hushållet. Där stod några saker. 

Men jag rafsade också ner "öken". Det var något jag kom på sådär i sista stund innan jag skulle gå iväg.

Väl på plats mellan varuskeppen och kylarna plockade jag rätt snabbt ihop det jag skulle ha, plus lite annat; en tubost, en ädelost, som ska med till glöggprovningen i kvarteret på söndag. Från frysen plockade jag även på mig glass.

Men så var det det där med 'öken'. Och hjärnan stod alldeles stilla. Vad sjutton var det? Jag hade helt klart för mig att det var något jag skrev ner i sista stund och att det skulle vara vitsigt. Men hur vitsigt? Det var ingen som kunde förklara för mig. 

Jag vandrade runt i affären och kollade på alla avdelningar. Tänkte att jag skulle komma på vad jag menade med 'öken'. Men det var tji, så jag betalade och gick hem. 
 - Jag får väl springa ner en gång till då, om det var något viktigt, sa jag till Benke, som också kopplades in för att lösa gåtan.
 
Tog en kaffe och en bulle. Satt och stirrade på den där lappen. Rotade i hjärnvindlingarna. 
Till slut ... Jag sa ju att det var vitsigt. "Öken - desert - dessert", så hade jag tänkt. Och oavsett om jag visste det eller inte, så hade jag ju redan plockat på mig glass. Så problemet var redan löst. 
 
Man har ju humor. Vilket skulle bevisas.

*****

6 kommentarer:

Babsan sa...

😂😂veckans bästa.Tips istället för,ädelost på tub🤮om du frågar mig,köp Kvibille hallandsädel special såååå god. Tro mig.Trevlig 🕯️🕯️🕯️advent

Monet sa...

Och vad är ”helgfil”?

Bert Bodin sa...

@Babsan

Jo. Kvibilles finns också med. Den fanns redan i kylen.

Bert Bodin sa...

@Monet

Det är en extra god fil med lingon, som Norrmejerier introducerade i somras. Används aldrig till vardags, utan bara till helgen.

Anonym sa...

Ädelost,på pepparkaka..Ingen höjdare precis..Tycker inte om grönmögelost,så hur tänkte jag där??Men alla surrade om huuur gott det är..Likadant med blodpudding och bacon.Samma surr,så klart jag köpte det..Hur tänkte jag även där,tycker inte om blodpudding..Äter lever och blodpalt,men det är konsistensen jag inte kan med..Skulle äta fisk 7 dagar i veckan,men fiskbullar..Urrrk...Konsistensen.

Eliza sa...

Anonym var jag😆