onsdag, januari 15, 2020

Öde

Nog märks det att julhandeln har tagit sin tribut ur svenskarnas plånböcker. Nytt rekord. 80 miljarder kronor, varav 23 miljarder till julklappar.

Januari blir som det blir. Tomt.

En sväng genom galleriorna i stan vittnar om frosseriet i december. Kaféerna har plötsligt plats över. Trängsel obefintlig. Även på gatorna i centrum märker man att de som arbetar samlas vid busshållplatserna för att åka hem, efter jobbet. Inga extrasvängar, inga shoppingpåsar. En, säger en kassa, öppen på Apoteket och ändå ingen kö. Samma sak på Clas O.

Baksmälla, kanske man kan kalla det.
Och ännu är det  minst10 dagar kvar, till panodilen verkar. Ja, lönen alltså.

Hur är det hos dig?

*****
Julhandeln 2019

5 kommentarer:

V sa...

Jag brukar lite skämtsamt säga att min favoritperiod för shopping är veckan innan lön i januari 😉
Roade mig med storhandling på Storheden i söndags, brukar åka på en sån runda ca. 2 ggr/år och köpa bl.a. rengöringsmedel, toalettpapper, batterier och lite sådana där saker på Ö&B, Clas Ohlson och Rusta. Avslutade med Ica Maxi. Ingen trängsel. Skönt!

Bert Bodin sa...

@V

Jo. Vi kloka planerar ju. 😊

Elisabet. sa...

Ingen aning faktiskt. Handlade i Falkenberg idag, på Willys, ja, det var inga längre köer där, när jag tänker efter. Januari efter nyår brukar vara en lugn månad i livsmedelsbutiker. Sen väntar sportlovet när hallänningarna åker norrut eller till Alperna, men då kommer i stället alla som har sommarhus vid havet. Ja, det blev ju en utvikning och handlade inte så mycket om pengar-kvar-efter-jul. Men du är väl van :)

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Jo, jag är van.

Och jag ler lite åt att du konstaterar att vi är i "januari efter nyår".
Det gör mig trygg.
😊

Elisabet. sa...

Bert: haha ...ja, jag ville förtydliga så du förstod :)