tisdag, januari 14, 2020

Utvald

Ibland blir man hedrad av att bli vald till något. Ett uppdrag. Det hände Benke, som blivit utsedd till att representera "svensken" i gemen. Han fick ett varningsbrev för en tid sedan och igår dök materialet upp. Från SIFO kom ett tjockt kuvert.
 - Oj, oj, sa han, när han öppnade brevet.
 - Ja, oj, oj, oj, sa jag, när jag insåg vad det skulle innebära att svara på undersökningen.
Nu var det ju inte jag, som skulle sitta där och fylla i svar på alla frågor. Jag kunde istället börja baka matbröd. Nå'n måste ju se till att vi får mat på bordet.

Benke, däremot, började med de 15 första sidorna. F-e-m-t-o-n första. På varje sida ska minst 100 alternativ kryssas i. Och vet du vad; det är 44 sidor i formuläret. Det blir 4400 frågor att ta ställning till. Pust!

Vad det handlar om? Det handlar om allt mellan himmel och jord. Här gäller det att undersöka hur genomsnittssvensken lever sitt liv. Vilka tidningar prenumererar man på. Träningsvanor. Renovering hemma. Politik. Mat. Ja - det mesta.

Han tragglar sig vidare i etapper. Det kommer att ta någon timme eller mer per dag den här veckan.

Förhoppningsvis leder det till något gott.


*****

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Då tänker jag genast att när man skickar ut sååå många frågor hur stor responsen blir? Dvs svarsgraden. Hur många orkar gå igenom så mycket och blir det då tillförlitlig statistik på det hela?

Nej nu ska jag inte vara negativ. Heja på Benke och bra jobbat!

Bert Bodin sa...

@Turtlan

Vi tillhör båda SIFO-panelen och får med oregelbundenhet svara på olika undersöknkngar. Men det är oftast rätt snabba historier jämfört med denna.

Men man känner ett visst ansvar.

Turtlan sa...

Jag tillhör också SIFO panelen men ngt så omfattande har jag aldrig fått. Eller så har jag väl tackat nej.... 😉

Bert Bodin sa...

@Turtlan

Fegis!