torsdag, januari 02, 2020

Så börjar det ...

.. bli vardag igen. Inte för att det är någon skillnad nuförtiden, om man ska vara uppriktig. Alla dagar är ju lediga dagar. Skönt!

Men lite vardag blir det ju, trots allt. Då alla affärer är öppna, folk på plats på myndigheter och andra arbetsplatser, och radio och TV återgår till de gamla vanliga programmen. (Fast det sistnämnda sker inte i full utsträckning ännu, vad jag vet.)

Nu har i alla fall  firande av olika slag upphört. Vår gäst meddelade nyss att hon kommit hem i god ordning. De lokala nyårsfirargästerna har återgått till sina jobb, och vardagen tar vid, som sagt.

Fast inte riktigt, ändå.
Det är ju fredag imorgon.
Lite helgkänsla får det nog bli.

En av mina systersöner passerar, tillsammans med sin busiga hund. Det var på nyårsdagens morgon, då vi hade fått ett tunt snölager. För vilken gång i ordningen vet jag inte. Har tappat räkningen. Och idag är det lagret definitivt borta! Trist.

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Underligt väder ni har där uppe ..., förstår att det känns kymigt, bor man i Norrbotten vill man väl ändå ha riktig vinter.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Ja du. Det ställer till både det ena och det andra.

Vi har rätt många turister från utlandet, som ser lite extra vilsna och lite besvikna ut där de går på stan. De har förstås väntat sig något annorlunda än vad de har hemma.

Just idag hörde vi mycket tjeckiska i vimlet.

Allmycke sa...

01.00 den 3 januari och min hund skulle obevekligen ut... Satte på mig foppa-tofflorna för att göra en kort tur runt parkeringen utanför huset och hamnade i en VATTENPÖL!!!
Det är januari - inte MAJ för h-e!!!

Bert Bodin sa...

@Allmycke

Haha. Tur att foppatofflor torkar fort.

Anonym sa...

Har just varit ute på en promenad med icebugs på fötterna. Men bitvis hade det behövts gummistövlar. Kanske det kunde funka med en av varje? ellem

Bert Bodin sa...

@ellem
Det hade jag velat se. 😊