söndag, september 27, 2020

Håller stilen II

En annan varelse som också håller stilen är den så kallade trumpnissen borta i landet i väster. Nu forcerar han ett beslut om att tillsätta en ny domare i Högstra domstolen före valet, för att försäkra sig om ökat inflytande. Han kan mycket väl mäta sig mot Putin, Jinping, Lukasjenko, eller Kim Jung-Un. 

Jättebabysar kan!

Ersättare till nyligen bortgångna Ruth Bader Ginsburg (Demokrat), blir en 48-årig starkt konservativ jurist och sjubarnsmamma, Amy Coney Barrett som enligt utsago hävdat att 1700-talets grundlagar ska gälla "till punkt och pricka". Det låter modernt. Hon är abortmotståndare, starkt religiös och "älskar konstitutionen". 

Barack Obama hade en liknande situation inför valet av honom, men uppsköt en nominering till valet var klart, för att mer demokratiska värderingar präglade honom.

USA kan vara på väg mot en sorts diktatur. Det är tydligt. 

Läs gärna Peter Wolodarskis söndagskrönika idag, i DN. Mycket bra!
 

*****

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Ju mer jag hör och läser om usa ju mer tvivlar jag på kalla landet en demokrati. I alla fall när Trumpen härjar. Skrämmer mig om han ska vara kvar i fyra år till.
Hoppas hoppas han inte vinner men jag är bekymrad.

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Det oroar mig också.

Elisabet. sa...

Och jag säger som jag gjort hela tiden, jag är övertygad om att han kommer att vinna. Är livrädd för den kommande debatten (debatterna), då jag är rädd för att Trump kommer att göra slarvsylta av Biden. Hoppas innerligt att jag har fel. Och jag FATTAR inte hur så många amerikaner kan rösta på Trump!!

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Jag skulle skämmas om jag vore amerikan. Skämmas för mitt land.