söndag, september 13, 2020

Lugnt

En söndag utan händelser. Vi har heller inga krav på att någonting behöver göras. Alltså blir det gräsklippning, lingonplock och promenad. 

Egentligen var det väl bara gräsklippet och promenixen som var nödvändiga. Lingonen blev bara till ett par extra syltburkar, plus en plan att baka min goda lingonkaka - någon dag i början av veckan. Inga krav.

Men sedan blev det inget att hänga upp sig på. Det blev vila, eller kalla det slöande. Nejvisst'nej! Vi packade ihop växthuset också. Pallkragsväxthuset. Inte har det gjort någon nytta. Broccoliodlingen blev totalt spolierad av något illasinnat kryp. Bättre lycka nästa år.

Framåt kvällen blev det förstås TV. Hör Kajsa Bergqvist i Sportnytt misslyckas med svenska genom att yttra både ejänklien och ordänklit. Rysningar genomfar mig och jag undrar hur hon uttalar "äntligen".

Och temat fortsätter faktisk i Babel, då Sara Lövestam intervjuades om sin senaste bok Handbok för språkpoliser. Den blir jag sugen på.

Sedan kan jag reta mig på SVT:s nya stil att korvstoppa oss med kvällar med serier. Ikväll When the dust settles, följd av Komissarie Lewis. Nä - vi har inte play i stugan, där vi använder den fantastiska tekniken att programmen kommer via luften istället för genom ledningar nedgrävda i jorden. 

Varför inte fördela dramerna på fler kvällar?

*****

5 kommentarer:

Babsan sa...

Sara Lövstam är bra.Varit på föreläsning med henne om vikten av ett bra språkbruk.Jag ser bara TV via streaming eller SVT play jag vill styra mitt TV tittande .Vi har Chromecast ,suverän uppfinning.

Elisabet. sa...

Ja, här håller vi oss enbart till SV 1.
#den enda kanalen vi får in utan fjärrkontroll

Bert Bodin sa...

@ Babsan

Chromecast - kan den användas för luftburen TV? Och kan den användas för playtjänster hos SVT.

Jag kan i och för sig streama SVT via min mobil och projicera på TV:n. Det får nog räcka.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Men så är det ju oftast den bästa kanalen. Utan jämförelse.

Babsan sa...

Kan du glra via din mobil behöver du inte Chromecast.Man måste ha WIFi.Jag tittar vis min Ipad.Det bästa är att man titta när man vill