tisdag, september 15, 2020

Varning

Public service, det vill säga SVT och SR är alltid en nagel i ögat för vissa politiker. Gissa vilka! ... Rätt svar; de som flörtar med högerkrafterna. Se bara på Polen och Ungern, där regeringarna styr och ställer i utbudet i de nationella kanalerna. Det är så de vill ha det, Kristersson, Busch och Åkesson.

Johan Croneman skriver utmärkt om det i dagens DN. "Det är allvar nu", säger han. Samtidigt reser han ett antal frågetecken. Högertrojkan hävdar att det är för mycket "krimskrams" i de statliga medierna. Förmodligen tycker de att krimskrams är vänsterpropaganda. Jo, Croneman är väl kommunist, kan jag tro. Han skriver ju i DN - och det är ju inte Svenska dagbladet.

Svenskarnas förtroende för public service är högt. Väldigt högt, även om det gått ner en del från nivåerna för 10-20 år sedan. Men stödet kvarstår. Det märkliga är att det även gäller för KD:s väljare, enligt Croneman. Så Busch är kanske ute och cyklar. Ja, för mig kan hon få cykla i diket, med Kristersson på pakethållaren. Det skulle alls inte skada. Åkesson kör väl bakom, för att försöka rädda sin kamrater. 

Det är allvar nu.


*****

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja exakt! Tafsa inte på SVT eller SR! Vi ska vara rädda om public service!
Vore rena förskräckelsen enbart ha reklamkanaler med usel och säkert inte oberoende journalistik. Läste också den artikeln du hänvisar till.

Jag brukar fundera om folk verkligen vet vad de röstar på? Vad vissa partier egentligen står för? Deras kanske mer okända agenda?

Bert Bodin sa...

@ Turtlan

Låt oss hoppas att allmänheten sätter stopp för påhitten. Dvs undviker den hycklande högerflanken i svensk politik.

Elisabet. sa...

Tyvärr tror jag att ungdomar idag INTE är särskilt lockade av SVT eller SR. Tyvärr. Tyvärr. (För övrigt tycker jag att även SVT börjar fåna sig med löjliga lekprogram, kanske i ett försök att locka dom yngre?) Eller så har jag fel sorts humor. Eller än värre: är helt humorbefriad.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Kanske blir de unga äldre nån gång. Hm?