måndag, februari 21, 2022

Fast igen

Årsmöte i bostadsrättsföreningen. Och naturligtvis blev man omvald. På två år. Visserligen "bara" som styrelsesuppleant. Men med ansvarsområde. 

Och Benke åkte dit också. Sekreterare.

Egentligen tycker jag att det är lite konstigt att två personer från samma hushåll sitter i styrelsen. Men det verkar inte förvåna.

Nåja - kaffet och semlorna smakade bra. Och småpratet med grannarna var ju som vanligt trevligt.

Och med tanke på att vi båda också innehar poster i samfälligheterna ute vid stugan, får man väl beteckna sig som styrelseproffs.

Alltid nå't! 

*****

6 kommentarer:

Monica sa...

Tycker också det är lite märkligt att två från samma familj sitter i styrelsen. Vid stugan som vi haft i 18 år var maken ordförande och jag revisorssuppleant. Och så var jag kultursamordnare, mycket jobb.

Vi ledsnade, så fort en tall blåste ned ringdes ordföranden och så allt om badet, parkering, sophämtning, energiföretag och jag vet inte allt.
Men väldigt trevliga sommarårsmöten med mycket gott efter sen:-). En upplevelse faktiskt så stor så ofta kom anhöriga till stugägarna med och lyssnade och hade roligt:-).

Vi sa upp oss och nu är det rörigt i den nuvarande men en ideell förening bildats också som gör stora insatser med strand och bad, kommunen lämnade allt för de saknade pengar tyckte de, till att sköta om något. Men denna förening är toppen. Och styrelsen kämpar på.

Här i bostadsrättsföreningen håller vi oss undan, mycket gnäll från dem som inget gör men då kan de väl gå med i styrelsen själva. Är rätt komplicerat här, så stor förening och vi har egen hel-högavlönad förvaltare på plats alltid och det är bara utbildade jurister, ekonomer, it-folk som är i styrelsen och missunnas arvode som jag tycker är hur välförtjänt som helst.

Själv skulle jag inte göra det för pengar så tur det finns folk som gillar att bestämma och styra;-)

Thalassa sa...

Men - vet du - man KAN ju tacka nej 😁. Tyvärr gör ju många det utan att någon gång ställa upp, vilket jag tycker att man ska göra - ställa upp alltså om man har någon möjlighet alls. Det får man ta då man valt att bo i en samfällighet el bostadsrättsförening. Men jag säger nu nej utan dåligt samvete. Har gjort fyra perioder i styrelsen, och B har suttit som revisor i minst 15 år. Nu får faktiskt de yngre avlösa - de som ringer styrelsen så fort en glödlampa lägger av. Håller alltså med/ har samma erfarenheter som Monica. Men det är fint att ni ställer upp!

Elisabet. sa...

Här är det pv som är engagerad i diverse olika föreningar. Det är Vägföreningen (styrelseledamot) och samma sak med Halmstad Kammarkör och det är vindkraftkooperativet och ...., och det var samma sak med mina barns pappa .., det var fotbollen, folkpartiet, stövarklubben och när vi flyttade till Ystad blev det handboll för mer än hela slanten. Telefonen ringde för jämnan.
Kanske är det därför jag håller mig undan.
En enda förening har jag varit engagerad i och det var Malå Kulturförening och det var länge sedan.

Bert Bodin sa...

@ Monica

Vi har sagt att vi nog kommer att avveckla våra tjänster nästa gång.

Bert Bodin sa...

@ Thalassa

Visst ska man ställa upp så gott man kan. Men förnya skadar inte.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Visst är det kul med det förtroende man får. Men någonstans går en gräns.