torsdag, februari 24, 2022

Så vaknar vi alla ...

.. till en historisk dag, med starka, negativa nyheter. Ryssland invaderar ett självständigt land. Ukrainas folk får räkna med samhälleliga och mänskliga tragedier en tid framöver. Hur länge vet ingen.

Inte heller vet vi hur detta kommer att påverka oss.

Men en sak är säker; Putin har tydligt bekräftat att han är en stor lögnare. I sällskap har han också utrikesminister Lavrov och säkert ett antal fler i den ryska ledningen. Detta tvärtemot hur det lät för bara några dagar sedan.

Att vara en del av rysk allmänhet kan inte vara lätt. Att gå omkring och skämmas för sitt land. Ett land där de inte har något att säga till om.

Aldrig någonsin kommer jag att lita på något från det landet i fortsättningen. 

*****

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Såg nyss från säkerhetsrådets möte hur den ukrainske delegaten sade till den ryske - eller till oss alla, kanske - att för den ryska ledningen blir det ingen skärseld, det blir direkttransport till helvetet. Nåt sånt. Ja, man (jag) känner ett sånt raseri inombords över vilka gräsliga fasoner Putin uppvisar.

Gunnel sa...

Jag blir förtvivlad eller vansinnig, vet egentligen inte vilka ord jag ska använda. Denne självgoda despot med makt som gör livet till ett helvete för de som drabbas av hans brutala krig. Vi är alla maktlösa mot galenskap.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Man är verkligen orolig för hur det ska utveckla sig. En statskupp i Ryssland vore på plats.

Bert Bodin sa...

@ Gunnel

Och förutom helvetet för ukrainarna, ställer det förmodligen till en hel del annat också. Även för oss.

Wille sa...

Ganster

Anonym sa...

In meinen besten Willen konnte ich es mir nicht vorstellen, es ist ein Alptraum. Er ist ein Gangster. Genau so hat Hitler es auch gemacht, da Er Polen vergewaltigte.

Bert Bodin sa...

@ wille

Genau.