tisdag, februari 15, 2022

Mat och prat

Lättrökt råbiff, granskottsolja, marinerad shiitakesvamp, syltad rödkål och rökt senap.
Serveras med lökaska och krispig svartrot.

Så började gårdagskvällen för mig och Benke - ja, ett glas bubbel först, förstås - tillsammans med fyra goda vänner, som inte setts tillsammans på flera år. Pandemi, du vet. 

Nu satt vi där och umgicks runt ett stort bord, som innebar lagom avstånd. Det gick att föra samtal utan större problem. Trevlig och proffsig betjäning gjorde sitt för att vi skulle trivas med den Valentinmeny som vi bestämt oss för. 

Mycket, mycket gott vin. Rekommenderas.
Den där råbiffen var jättegod. En något annorlunda kryddning än vad jag varit med om förr. Därefter kom en flankstek. Desserten bestod av havtornssprinklad maräng och någon mascorponekräm.

Samtalen kretsade kring allt. Som det blir, när man inte träffats på så länge. Jo, enskilda personer har setts då och då, men tillsammans allihop är alltså längesedan. 

Vi enades om att göra om det. Jag stod för notan, vilket blev kvällens överraskning för de övriga. Mycket uppskattat.

 
*****

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Oj, oj, oj så mycket gott ni verkar äta! Är det du, eller Benke eller båda två som oftast väljer vad det ska bli?
Exet och hans två bröder hade i helgen som var, bott på hotell i Helsingborg och ätit något som var "topp 3" av allt som åtminstone exet ätit. Restaurangen heter KOL och det var grillat som gällde .., lammracks och som jag förstod det, även flankstek och nånting till. Jag har nog aldrig i mitt liv hört honom så lyrisk när det gäller mat.
Att gå ut och äta gott, det är sannerligen något av det bästa som finns.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Här var det en specialmeny som presenterades. Det var bara stt säga ja.