tisdag, oktober 03, 2023

Jag tänker tillbaka ...

.. och funderar lite över tider som har passerat. Inte långt tillbaka, utan ett par år. Hur pandemin stökade till livet för oss. Hur kriget i Ukraina påverkar oss. För det gör det. Och alla dessa gängkrig, som pågår runt knuten. Vi har fått lite annat att tänka på tydligen. 

För när hörde vi senast om alla "skandaler" kring hur skolavslutningar skulle gå till. Det var oändliga diskussioner under slutet av vårterminerna. En diskussion och dispyt som närmast kom att likna tradition. Inte ett ljud. Vi hade tydligen annat att tänka på. Viktigare saker, kanske.

Och du ... Var har alla mördarsniglar som ringlade runt hela sydsverige varje sommar tagit vägen? Dem har man heller inte sett till. I varje fall inte i media.

Vi behöver tydligen lite variation i vårt tänkande och funderande. Inte för att vi ska ha krig och kriminalitet som våra vanligaste ämnen. Men kanske skulle vi försöka anstränga oss och leta positiva företeelser att prata om. 

Om nu världen kommer tillbaka till någon form av normaltillstånd.
Vi får se.

*****

13 kommentarer:

Eliza sa...

Jag har noll koll på hur det hänger ihop med skrivandet på sms,eller bloggar..Men blivit mer återhållsam ang åsikter..Om politik bl a...Försöker hålla mej till allmänt tjorv..Flera ggr har det dykt upp typ en artikel ang något jag skrivit i SMS...Senast för en vecka sen..Grannen varit till veterinären,och var tvungen ta farväl av sin hund..Skickade sms,och skrev att jag var ledsen för familjens skull..4 timmar efteråt kommer en artikel till mej,5 olika sätt att hantera sorgen efter ett älskat husdjur..?VEM har koll om vad vi skriver?? Obehagligt..Minst sagt..Alltså i SMS...

Bert Bodin sa...

@Eliza

Liknande erfarenheter har jag. Eller har åtminstone haft. När vi var på G att köpa ny gräsklippare och pratade om det, började det dyka upp "annonser" i mitt flöde i mobilen. Och detta trots att jag inte sökt någon information på nätet.

Det talades om att mobilerna "avlyssnar" oss. Vet inte om man kom till fler slutsatser om det.

Thalassa sa...

Förklaring till en av dina frågor: vi har nästan inte haft några mördarsniglar alls i sommar! Vart de tagit vägen vet jag inte men de får gärna bli kvar där. Men därav inga litanior om dessa i år.

Jag har hjälpt min svägerska som söker lägenhet att navigera i mäklardjungeln - på distans och därför tyvärr på egen dator. Jag har varit jättenoga med att undvika alla intresseanmälningar, att spara länkar m m. Har rensat sökhistoriken också då och då. Gissa om jag får förslag på trerummare till salu i Vasastan! Puh…

Anonym sa...

Jag trodde också att mördarsniglarna var försvunna. Sen åt de upp all tagetes jämns med marken. Zinniorna knaprades det på och allt annat som inte satt snigelsäkert. Dessutom hittade jag en stor snigel på glasrutan på terassdörren. På insidan dessutom. Så nog finns sniglarna kvar. Dock något färre!
De allra vänligaste hälsningar Lena

Monica sa...

Ja de kom, åt och försvann. Tagetes och annat borta, lyfte en planteringslåda som blivit tom och under den låg några och förstod vilka de skyldiga var. Har svårt för dödande så jag bar ut dem i skogen och sedan strödde jag torkad kaffesump runt alla växter. Nu blommar tagetes för fullt, lobelia och rosor och fler.
Hörde att inte ens en kaksmula eller brödsmula får falla i grus och gräs, då kommer de. Men inte om kaffesumpen strötts ut.

Och än tror jag inte de är anmälningsskyldiga men lär komma, på dem och lupiner m fl. Men jag anser att det finns värre invasiva företeelser i vårt land ... och tror inte det hjälper eller är rätt att vräka dem som herr Strömmer uttalat, tror jag, läste bara rubriken. Om de är svenska medborgare har fler och oskyldiga barn, ska de bo på gatan?

Monica sa...

Och något irrelevant men också relevant för det hände idag och vilka roliga kompisar jag har. På tal om kvantprickarnas för tidiga meddelande p g a klantprickarna😄

Gunnel sa...

Om skolavslutningen skulle vara i kyrkan eller någon annanstans var väldigt omdiskuterat för några år sedan. Nu är det gängkriminaliteten som är i fokus. Allt annat blir så småttigt.

Bert Bodin sa...

@Thalassa

Det där med mördarsniglar kan väl knappast bero på att det varit en varm sommar hos er. Jag menar ... spansk skogssnigel?

Bert Bodin sa...

@Lena

Jaså - det är hos dig de har varit. 😉

Bert Bodin sa...

@Monica

Kaffesump är bra. Vi slänger ut vår i rabatter också.

Bert Bodin sa...

@Gunnel

Precis. Vi har fått viktigare, om än tristare saker att tänka på.

Mari sa...

Har du godkänt åtkomst till mikrofon på appar du installerat på mobilen så är det nog troligt att du "avlyssnas" och reklam anpassas.
Jag har själv upplevt samma. Snart räcket det väl att tänka på nåt...

Bert Bodin sa...

@Mari

Jag är mycket återhållsam. Mig veterligen har jag aldrig godkänt åtkomst till mikrofon.