lördag, oktober 28, 2023

Luleå live

Jag kan inte påstå att vi har varit särskilt flitiga  vad gäller att utnyttja det utbud av musik som erbjudits i helgen. Men två musikstunder unnade vi oss. Unnade och unnade, förresten ... allt var ju gratis, så det var ju stan som unnade, egentligen.

Härom veckan däremot, unnade vi oss  en kväll med Bo Selinder och kören Accja. Så fick det bli igårkväll, fredag också. Men nu med en något annorlunda sättning. Hans finurliga texter och sång ackompanjerades denna gång av fyra musiker, lika lekfulla som vokalisten. En skön, rivig visstund med många sjungna äventyr.


Idag däremot blev det jazz.  Helga Ragnardottir Band drog igång en eftermiddagssession i samma hus som gårdagens evenemang. Vilken röst hon hade, isländskan, numera sedan lång tid bosatt här i Norrbotten. Det mesta sjöngs på engelska. Jazzklassiker. Men ett nummer på isländska blev det i alla fall.

Detta var det som vi 'hann med' ur det stora utbudet. Det bidrog till att krydda helgen och tillvaron med positiva tankar för en stund.

Det behövs.

Fullsatt på lördsgsjazzen också

*****

Inga kommentarer: