tisdag, oktober 10, 2023

Tidsbild

Kommer vi någonsin att begripa varför Sverige slopade värnplikten en gång i tiden. Inte så längesedan. Naivt, om du frågar mig. Nåja - nu verkar det gå åt rätt håll. Visst är det tråkigt att vi behöver ett försvar, men vi måste ju ändå rätta oss efter läget.

Å andra sidan är värnplikt bra på andra sätt. Det är en bra metod för att ungdomar ska lära sig att umgås och leva med människor från andra sammanhang än de vanliga. Jag lärde mig mycket under min lumpartid. Trivdes rätt bra, trots att jag hade ångest innan det var dags att rycka in.

Bildens trupp påträffades på gatan utanför ICA. Bilderna tagna från vår balkong.

*****

5 kommentarer:

Eliza sa...

Allmän värnplikt,bort 2009..Sämsta "dom" (politiker)gjort.En son gjort värnplikten,det roligaste han visste..Fick kompisar för livet där..En annan ville inte,därmed portad från en viss utbildning..Jag varnade..Men vem lyssnar på morsan..Och måste hålla med om,,värnplikt gör pojkar till män😅😅

Bert Bodin sa...

@Eliza

Det är lärorikt på många sätt. Socialt. Praktiskt. Samarbete. Lagkänsla.

Elisabet. sa...

Instämmer verkligen. Lär dom sig inte annat, lär dom sig att somna när, var och hur som helst .., den kunskapen hade jag gärna tagit del av. Sedan undrar jag vad cykelmannan på den övre bilden gör. Upptäckte ha någon bekant? Sin son ...?

Elisabet. sa...

Rättelse: cykelmannen.

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Tyvärr vet jag inte vad de pratade om. Men han stod där länge, medan vpl:arna väntade in hela truppen, som hade varit på ICA.