söndag, oktober 22, 2023

Plötsligt ...

.. blev det nästan vinter. Kalla nätter. Ner mot 8-10 minusgrader. Men ingen snö. Vackert är det i alla fall och vi tar Antikrundan som dagens promenad. Det innebär en runda på en dryg timme, med rask takt, via Östermalm och runt Skurholmsfjärden.

Det fick duga för att få rosenröda kinder. 

Isen börjar komma på innerfjärdarna och redan har fyra personer råkat ut för att vinterbada ofrivilligt. Förstår inte hur folk tänker. Jag skulle aldrig ens tänka på att gå ut på blankis, när minusgraderna inte har etablerat sig mer än två dagar. Nu gick det bra för de två tjejerna (skridskoåkare) som var först att doppa sig. Senare på dagen var det två pojkar, som plumsade i. Samtliga kunde hjälpa sig själva i säkerhet, tack och lov. Hoppas de lärde sig något.  

Vi höll oss på landbacken och fick belöning i form av fika hemma vid köksbordet. 

Det är ganska riskfritt.

Skulle du ge dig ut på isen?

*****

6 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag ska gå ut på isen, ska det nästan vara bottenfruset först! Här har vi dock ingen is än, så det gick bra att få en simtur idag. ellem

Bert Bodin sa...

@ellem

Då tillämpar vi samma princip.

Men simturen struntar jag i. ;-)

Elisabet. sa...

Svaret är givet förstås: njet.
Kan tänka mig att till vårt land inflyttade ungdomar (ja, äldre också) kan ha noll koll på detta med isens styrka, men det är också den enda förklaringen. Eller förresten, ungdomligt oförstånd rakt av. Eller mindre nyktra personer.

Anonym sa...

Aldrig i livet! Det är något jag har den största respekt för.
Thalassa

Bert Bodin sa...

@Elisabet

Jag tycker att det ibland är skridskoåkare som saknar det förståndet. Faktiskt.

Så var det i alla fall de här tillfällena.

Bert Bodin sa...

@Thalassa

Det märks att vi gått i samma klass. 😉