torsdag, oktober 15, 2020

Skavsår

Jag och skor har ett rätt komplicerat förhållande. Inte för att jag har någon konstig storlek, eller så. 42 är väl rätt normalt.

Men jag är rätt ointresserad av skor. Visst tycker jag att de ska vara snygga. Men jag kan inte, och har inte intresset för att avgöra vad som är funktionellt och snyggt. 

Men det är dags
att ta tag i frustrationen. Det inser jag när jag ser ett par av mina favoriter. De som i tio år (minst) följt mig i den här mellansäsongen då vi väntar på snön, men inte vill, eller behöver anlita vinterskorna. 

De har börjat visa tecken på att de har ledsnat på husse. Redan i fjol, faktiskt. Limmade har de också blivit. Men nu är det palliativt skede som inträtt.

Alltså ger jag mig ut på jakt. Och det är inte enkelt. Det finns massor med skor. Massor med skoaffärer. Och ändå finns inget som duger. Vita sulor - nej, hör sommaren till. Mocka går bort. Kängor - för tidigt. Gruvarbetarmodell - nejtack.

Det blir inget den här första räden. Helt förväntat resultat.

Jag får kanske ta fram kontaktlimmet igen.




*****
Jag har kämpat förr. Men också upplevt ljuspunkter.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Lösningen heter skomakare om sulan och resten är ok. Kolla upp det! Lämnade in makens skor, så snyggt lagade, håller nu flera år till. Kostade en del, men det var det värt. Hälsar Anne

Bert Bodin sa...

@ Anne

Tack för tips. Kanske något att tänka på. Men här är det nog egentligen kört för sulan också.
🤔

Cecilia N sa...

Jag tycker inte heller om att köpa skor. Min stora fasa är skoskav och de har jag levt med alldeles för mycket och för ofta.
Nu har jag bestämt mig för att skaffa nya vandringsskor/ -kängor. De måste hinna bli ingångna före sommaren.

Bert Bodin sa...

@ Cecilia N

Senast när jag köpte vandringskängor gick det totalt smärtfritt, konstigt nog. Intet spår av skavsår.

Elisabet. sa...

Förväntade mig nästan att pv skulle ha kommenterat här :) Det är nämligen så att jag VARJE höst säger att "men nu måste jag skaffa mig riktigt sköna skor!", men det blir sällan av. Liksom Gert Wingårdh (med eller utan h) älskar jag att gå i sandaler och det absolut värsta jag vet är när fötterna blir varma.
Jo, jag har riktiga vinterskor, men trivs i dem gör jag inte.

Bert Bodin sa...

@ Elisabet

Du kanske är av den där unga typen, som även i klimatet här i norr går omkring i tygskor utan strumpor även om termometern står på minus 20!